Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος μιλώντας σε εκπομπή, έκανε λόγο για τη «θαυματουργή δράση των λειψάνων» την οποία ο ίδιος ως γιατρός υποστήριξε πως έχει δει, καθώς και η αναφορά του στο AIDS, το οποίο… «κολλάει με το σάλιο», όπως είπε!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, εμφανίστηκε τη Δευτέρα στην απογευματινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση με την περιφορά των λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας στον Άγιο Σάββα και τις αντιρρήσεις του Νίκου Φίλη.

«Θα μιλήσω ως γιατρός. Στα 20 χρόνια της ενεργούς ιατρικής την οποία εκτελώ, τη συμβολή τη θετική των λειψάνων την έχω δει. Γι’ αυτό δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση και την καύση των νεκρών γιατί θέλω να υπάρχουν τα λείψανα», δήλωσε ο κ. Μιχελογιαννάκης εξηγώντας πως πρέπει να διατηρούνται ώστε να υπάρχει αγιοποίηση.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως έχει δει «τη θαυματοποιό δράση των λειψάνων», και τη «θετική τους συμβολή».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο AIDS και στο γεγονός ότι δεν κολλάει μέσω της θείας κοινωνίας: Περιέγραψε ένα περιστατικό με μια λοιμωξιολόγο η οποία κοινώνησε από έναν παπά που είχε πάει στο Παίδων για να κοινωνήσει παιδιά με AIDS.

«Ο παπάς είχε πάει στο Παίδων για να κοινωνήσει παιδιά με AIDS. Της είπε ο παπάς να κοινωνήσει και αυτή. Όλοι οι γιατροί, εμείς, τρελαθήκαμε. Λέμε “αμάν τώρα”, γιατί ξέρεις, μεταδίδεται με το σάλιο. Και είπε ότι κοινωνώ γιατί πιστεύω ότι η δύναμη του θεού θα με κάνει να μην κολλήσω παρόλο ότι επιστημονικά λέει ότι θα κολλήσω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχω ακούσει, είναι μια μαρτυρία», περιέγραψε ο Μιχελογιαννάκης.

Πλήθος χρηστών του διαδικτύου έσπευσαν να επιτεθούν στον κ. Μιχελογιαννάκη για τις δηλώσεις του αυτές, κάνοντας λόγο για ψεύδη, όπως ότι το AIDS μεταδίδεται με το σάλιο και να ζητήσουν από τον Ιατρικό Σύλλογο να πάρει θέση.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Μιχελογιαννάκη…