Καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης (13/01) όπου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μίλησε και για το πολιτικό τοπίο της χώρας και για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

«Μην μπλέκουμε τη συνεννόηση με την συγκυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και η κυβέρνηση επεδίωξε πάντα τη συνεννόηση. Θέλω να θυμίσω ότι και σε επίπεδο Βουλής υπήρχαν και υπάρχουν τακτικότατες ενημερώσεις. Και για δείτε λίγο τις συζητήσεις στη Βουλή, θα διαπιστώσετε πολύ μεγαλύτερη συναίνεση από αυτή η οποία προβάλλεται από την επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Τώρα μην κοροϊδευόμαστε. Η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε το αντίθετο σε ό,τι έκανε η κυβέρνηση. Συστηματικά. Επέλεξε να σπεκουλάρει πολιτικά πάνω στην πανδημία. Το θεωρώ μεγάλο λάθος. Δεν φαίνεται εξάλλου να αποδίδει και πολιτικά. Αλλά και να απέδιδε πάλι λάθος θα ήταν. Ήταν ανήθικο αυτό το οποίο έγινε από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αυτή είναι η τακτική την οποία έχει επιλέξει ο αρχηγός της. Θα κριθεί και αυτή, φαντάζομαι, τελικά στις επερχόμενες εκλογές. Αναφερθήκατε σε ένα θέμα το οποίο πράγματι είναι πάρα πολύ δυσάρεστο, διότι και τα δικά μου παιδιά στοχοποιήθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση».

«Ο κόσμος δεν θέλει πόλωση»

«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα», υποστήριξε και πρόσθεσε μιλώντας για το γιο του που νόσησε από κορονοϊό: «Και πέραν του πόσο προσβλητικό αυτό μπορεί να είναι, όχι για εμένα αλλά για ένα παιδί 23 χρονών, νομίζω ότι όταν χάνεται το όριο και χάνεται το μέτρο στην πολιτική αντιπαράθεση, αυτό δεν μπορεί τελικά να κάνει καλό στην ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος το τελευταίο το οποίο θέλει, κ. Χατζηνικολάου, σήμερα είναι η τοξικότητα. Δεν θέλει πόλωση, δεν θέλει ακραίες φωνές. Εγώ προσπαθώ πάντα να εκπέμπω έναν λόγο μετριοπαθή και συναινετικό. Ποτέ δεν είπα στην αντιπολίτευση «μην μου κάνετε προτάσεις» αλλά δεν ακούσαμε ουσιαστικές προτάσεις από την αντιπολίτευση».

«Τις ελάχιστες φορές που άκουσα κάποια πράγματα τα οποία θεώρησα ότι ήταν ουσιαστικά, είχαν νόημα, ο ίδιος στη Βουλή έσπευσα να πω ότι αυτό είναι μία καλή ιδέα. Θέλω να θυμίσω ότι ο κ. Φίλης είχε μιλήσει πρώτος για τη σύνδεση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την ανάγκη να γίνει η τρίτη δόση. Και το κάναμε. Όχι μόνο το κάναμε, το κάναμε στους τρεις μήνες. Το κάναμε νωρίτερα από ό,τι το έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες», κατέληξε.