Για φωτογραφικές προμήθειες στο πρόγραμμα σίτισης αστέγων κατηγορεί τον πρώην υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, Ντίνα Νικολάκου.

Σχετικά τις χθεσινές καταγγελίες της πολιτευτού της ΝΔ Εύης Τατούλη ότι αποκλείονται από το πρόγραμμα προμηθειών για την σίτιση αστέγων τυροκομικές και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι την ευθύνη γι’ αυτό έχει ο πρώην υφυπουργός, τον οποίο κατηγόρησε για μικροπολιτική.

Τόσο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με επιστολή του, όσο και η ίδια, προσπάθησαν να αλλάξουν αυτή την «απαράδεκτη», όπως χαρακτήρισε, διάταξη στην προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε το περασμένο φθινόπωρο και κατάφεραν με επιμονή, όπως είπε, μόνο να προσθέσουν την φράση «και άλλα προϊόντα». «Εμείς είπαμε ότι δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε προϊόντα της Πελοποννήσου», τόνισε. Η αντιπεριφερειάρχης συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα αγόραζαν μόνον τυριά ΠΟΠ Κρήτης και Νάξου ή κοτόπουλα “ειδικής πτηνοτροφικής εκτροφής” που τρέφονται με 65% δημητριακά».

Η κ. Νικολάκου ανέφερε πως η περιφέρεια δεν ακολούθησε φωτογραφικό διαγωνισμό. Κάναμε, είπε, ειδική αναφορά «για την απαράδεκτη διαδικασία εκφράζοντας την αντίδρασή μας, τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και στην οικονομική επιτροπή, όπου η απόφαση είναι ομόφωνη».

Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως η φράση «και άλλα προϊόντα», που μπήκε στην προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν είναι βέβαιο ότι μπήκε και στις συμβάσεις που υπέγραψαν οι υπόλοιπες Περιφέρειες.

Επιπλέον, ανέφερε ότι χθες σε συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στην Αθήνα, για το ζήτημα της μεταστέγασης των Ρομά που διαβιούν στον παράνομο καταυλισμό της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα, ενημέρωσε και για τα απαράδεκτα, όπως τόνισε, αυτά φαινόμενα.