«Από “πειραματόζωο” και “παρίας” η Ελλάδα μπορεί να γίνει αφετηρία θετικών αλλαγών στην Ευρώπη» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «υπάρχει μια γενική τάση απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, η οποία στην Ελλάδα εφαρμόστηκε στην ακρότατή της μορφή, παρακάμπτοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ευρωπαϊκού δικαίου».

«Υπό την πίεση της αποτυχίας των μνημονιακών πολιτικών που έφεραν αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας αλλά και διαιώνιση της ύφεσης, το ζητούμενο για την Ελλάδα που έχει υποφέρει από την λιτότητα είναι το παράδειγμα του ελληνικού λαού να σημάνει την αρχή μιας αλλαγής και τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας ενάντια στη λιτότητα που εφαρμόζεται στην Ευρώπη» επεσήμανε.

«Η συμφωνία χρειάζεται γιατί υπηρετεί το συμφέρον και των δυο πλευρών, καθώς μια ρήξη θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη» ανέφερε, τονίζοντας πως οι δανειστές «φοβούνται την αποσταθεροποιητική επίπτωση ενός Grexit».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, σημείωσε πως «χρειάζεται συμφωνία και η ελληνική κυβέρνηση παλεύει για να είναι η καλύτερη δυνατή για τα ελληνικά συμφέροντα», παρατηρώντας πως «άρχισε να ραγίζει το μονομπλόκ της αδιατάρακτης μονόπλευρης λιτότητας».