Θετικά κρίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τη Δευτέρα στο Βερολίνο.

«Θα ήταν καλύτερα να είχε ήδη γίνει», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού και σημείωσε ότι «κάποιοι δεν θα χαίρονται και είναι όλοι εκείνοι που προσπαθούν να τορπιλίσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ακόμη ότι συναντήθηκε με ομάδα γερμανών δημοσιογράφων στους οποίους επισήμανε την ανάγκη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να κάνει ένα βήμα πίσω, περιορίζοντας τις δηλώσεις του για να μην δημιουργείται κλίμα έντασης.

Σε ερώτηση για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, απάντησε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν να συμφωνήσουν για τα εμβατήρια που θα ακουστούν. Υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης ενημέρωσε ότι το Ποτάμι αποφάσισε να ψηφίσει «παρών» επί της αρχής στο νομοσχέδιο και να υπερψηφίσει τα άρθρα που αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μετά τη συνεδρίαση, δήλωσε ότι «….από τα 37 άρθρα του νομοσχεδίου μόνο 5 αφορούν στην ανθρωπιστική κρίση και τα υπόλοιπα 32 είναι για την αντιμετώπιση της κομματικής κρίσης».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι το συνολικό κόστος είναι 200 εκατομμύρια, γεγονός, που σημαίνει ότι «ή δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση ή υπάρχει και δίνονται ψίχουλα. Θα ήταν καλύτερα η κυβέρνηση να μελετήσει καλύτερα το ζήτημα και να φέρει ένα πλήρες νομοσχέδιο».