«Μας παίζουν με άγρια τζαρτζαρίσματα» τόνισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για «βρώμικο παιχνίδι» και «στημένα δημοσιεύματα» εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος κάλεσε τον έλληνα πρωθυπουργό να τερματίσει τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Είμαστε στην κορύφωση μιας σκληρής διαπραγμάτευσης και μας παίζουν με άγρια τζαρτζαρίσματα, με διπλά τάκλινγκ. Γίνεται και βρώμικο παιχνίδι, στημένα δημοσιεύματα, χοντροκομμένες παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας και προσπάθεια να γίνει η τρίχα τριχιά και πολλές υποδείξεις ποιος να είναι στην κυβέρνηση και ποιος να μην είναι στην κυβέρνηση», ανέφερε. Και συμπλήρωσε:

«Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου –πρόεδρος μου, είμαι ένας εκ των αντιπρόεδρων του Ευρωκοινοβουλίου- έκανε μια δήλωση για την οποία δέχθηκε σφοδρή κριτική στη Γερμανία από πολιτικούς όλων των κομμάτων και από τους Χριστιανοδημοκράτες και την Αριστερά και τους Πράσινους, ακόμα και από Σοσιαλδημοκράτες.

Δεν είναι δουλειά ενός ξένου ηγέτη να λέει τη σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Έχουμε δημοκρατία. Το γεγονός ότι έχουμε ελλείμματα, έχουμε χρέη – τα οποία μας τα δημιούργησαν 40 χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- δεν σημαίνει ότι είμαστε “μπανανία”».