Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλγερίας και η περαιτέρω βελτίωσή τους ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον συμπρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Αλγερίας-Ελλάδας, Taieb Ezzraimi, συνοδευόμενο από τον πρεσβευτή της Αλγερίας στην Ελλάδα, Tedjini Salaouandji.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο έτερος συμπρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Αλγερίας-Ελλάδας, Αριστείδης Μπελές, εκπρόσωποι του ΣΕΒ και στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, διαπιστώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, το οποίο, όπως τονίστηκε, επιδέχεται περαιτέρω βελτίωσης.

Στο τραπέζι τέθηκαν θέματα διμερούς οικονομικής, εμπορικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, ενώ επισημάνθηκαν ζητήματα που δυσχεραίνουν την επιχειρηματική συνεργασία και κυρίως τη δραστηριοποίηση ελληνικών εταιρειών στην Αλγερία.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα και συνολικότερα στα θέματα της Ευρωζώνης.