Τρεις πρωθυπουργοί, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο και σχεδόν όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι ευρωβουλευτές του κόμματος αναμένεται να δώσουν το παρών αύριο στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής για τη συμπλήρωση 40 ετών από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που ως γνωστόν έχει μιλήσει ελάχιστες φορές δημοσίως από τότε που εγκατέλειψε την εξουσία. Θυμίζουμε ότι η τελευταία φορά ήταν στις 27 Οκτωβρίου 2019, σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ νωρίτερα είχε προβεί και σε μια δήλωση στήριξης του κόμματος της Ν.Δ. πριν τις εκλογές του Ιουλίου του ίδιου έτους.

Στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου θα βρίσκεται ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πολύ κοντά του θα κάθεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που επιβεβαίωσε την παρουσία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες τα τηλεφωνήματα στα επιφανή στελέχη της παράταξης έχει κάνει προσωπικά ο Αχιλλέας Καραμανλής που θέλει να στείλει και αυτός με τον τρόπο του ένα μήνυμα ενότητας και πανστρατιάς.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής αναμένεται να μιλήσει πάνω από μισή ώρα. Θα ξεκινήσει αναφερόμενος στην πολιτική παρακαταθήκη που άφησε ο θείος του και ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας και θα συνεχίσει κάνοντας αναφορές στο σήμερα και στις εξελίξεις τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και ειδικότερα στην ανατολική Μεσόγειο. Θεωρείται βέβαιο ότι θα αφιερώσει ένα σημαντικό μέρος της ομιλίας του στις τουρκικές προκλήσεις, στην πρόσφατη αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία που επικυρώθηκε προ ημερών από τη Βουλή αλλά και στη αμοιβαία συνεργασία μεταξύ της χώρας μας και των Ηνωμένων Πολιτειών την οποία θα υπογράψει την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.