Με το κυβερνητικό όχημα να μην έχει περάσει οριστικά τον κάβο της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία με τους δανειστές να εκκρεμεί για τη Δευτέρα, το Μέγαρο Μαξίμου στρέφεται μετά από το μπαράζ διεθνών επαφών στα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής.

Εντός του Σαββατοκύριακου πιθανότατα θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου να προκρίνεται από την κυβέρνηση ως η καλύτερη λύση.

Όπως είχε αποκαλύψει το newsbeast.gr πριν από έναν μήνα, με την επαναφορά του Ευρωπαίου Επιτρόπου στο εσωτερικό της πολιτικής σκηνής, μία απόφαση που δρομολογούνταν από τις αρχές του φθινοπώρου του 2014, στην Κουμουνδούρου επιδιώκουν αφενός μία ενωτική υποψηφιότητα από το χώρο της Κεντροδεξιάς, ενώ αφετέρου ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση στην Κομισιόν ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, με επικρατέστερο τον Γιάννη Μηλιό.

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχει συναντήσει πάντως ήπιες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τις περισσότερες από αυτές να εντοπίζονται στην Πλατφόρμα 2010 των κ. κ. Παπαδημούλη και Μπαλάφα.

Παρά τις συγκλίνουσες πληροφορίες που εδώ και καιρό δείχνουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο οποίος θα στηριχθεί και από τη Νέα Δημοκρατία και αναμένεται εφόσον επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα να εκλεγεί με ποσοστά ρεκόρ, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο έκπληξης της τελευταίας στιγμής από το Μαξίμου με πρόσωπο εκτός πολιτικής, το όνομα του οποίου δεν έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως μέχρι στιγμής.