Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανέφερε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας παρά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Το χθεσινό (5/10) επεισόδιο στη βουλή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη το οποίο προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, οδήγησαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει τον κ. Μπογδάνο από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε αρχικά: «Είναι ατόπημα για ένα βουλευτή να εκθέτει διαχρονικές αντεθνικές θέσεις ενός κόμματος; Όταν είμαστε στη Βουλή οφείλουμε να λέμε αλήθειες».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Είναι απείρως βαρύτερο ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος (εννοώντας τον κ. Παφίλη) να με αποκαλεί Χρυσαυγίτη- το θεωρώ βρισιά- από το να κάνει ένας βουλευτής μία σκληρή αναφορά στις αντεθνικές απόψεις του ΚΚΕ».

Μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σημείωσε: «Από αύριο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξακολουθήσει να λαμβάνει 158 ψήφους και παραμένω συντεταγμένος στις αρχές μου».

Όσο για τα σενάρια που ακούγονται σχετικά με το πολιτικό του μέλλον και με ποιο κόμμα θα βρίσκεται στις επόμενες εκλογές ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε πως δεν ισχύει τίποτα από όσα έχουν ακουστεί, προσθέτοντας ότι οι εκλογές αργούν.

«Ο Μπογδάνος άναψε τη φωτιά»

Παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σχετικά με τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο κ. Παφίλης μεταξύ άλλων σημείωσε: «τη φωτιά την άναψε ο κ. Μπογδάνος με τα εμετικά που είπε και τη φράση του Γρίβα».