Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας Τάκης Μπαλτάκος προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την καταγραφή σε βίντεο συνομιλίας του με τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες στην σύντομη κατάθεση του ενώπιον του ανακριτή, ότι δεν γνώριζε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε τη συνομιλία τους. Μάλιστα, φέρεται να επικαλέστηκε την αρχική κατάθεση του στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα η οποία άσκησε δίωξη στον Ηλία Κασιδιάρη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση της παράνομης αποτύπωσης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα κληθεί σε απολογία και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με τον Τάκη Μπαλτάκο κατά την διάρκεια της οποίας ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου εμφανίζεται να κάνει λόγο για παρεμβάσεις υπουργών στην υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας κατατέθηκε στη Βουλή και το επίμαχο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις.