Στη σκιά των πληροφοριών που θέλουν να έχει «κλειδώσει» για την κυβέρνηση η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη διαφωνία τους.

Συγκεκριμένα, με άρθρο της η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ιωάννα Γαϊτάνη εξέφρασε τη διαφωνία της για την επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ζητώντας ένα πρόσωπο «που θα ενισχύσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των σκληρών διλημμάτων που έρχονται».

Η κ. Γαϊτάνη επισημαίνει στο άρθρο της σε αριστερή ιστοσελίδα ότι δεν υπάρχει λόγος για τέτοιες αναζητήσεις, ούτε αριθμητικός, όπως προβλήθηκε για την ανάγκη της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Αναφέρεται στον Δ. Αβραμόπουλο ως «μνημονιακό αντιπρόεδρο της ΝΔ» και τονίζει ότι η συγκατοίκηση δεν θα ενισχύσει την κοινωνική συναίνεση στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα θα σπείρει σύγχυση στην κοινωνική βάση του κόμματος.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας με μήνυμά του μέσω facebook ζήτησε «να τελειώνει η συζήτηση» περί Αβραμόπουλου, σημειώνοντας ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν αντιμνημονιακό.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Καλό είναι η συζήτηση περί Αβραμόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας να τελειώνει! Το μήνυμα της κάλπης ήταν αντιμνημονιακό, μήνυμα αποδοκιμασίας του υπαρκτού πολιτικού συστήματος και έξωσης του πολιτικού προσωπικού που στήριξε τα μνημόνια και οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία.

Το λαϊκό αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ σημαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δε σχετίζεται με τα μνημόνια και την προγενέστερη πορεία προς την χρεοκοπία, Πρόεδρος ευρείας κοινωνικής αποδοχής, Πρόεδρος που δεν θα υπογράφει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Πρόεδρος που θα δείχνει ότι αυτή η χώρα αλλάζει σελίδα και ανακτά την αξιοπρέπειά της!».

Προηγήθηκε άρθρο του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αγγελου Μανταδάκη στην Αυγή με τίτλο: «Αβραμόπουλο για Πρόεδρο; Όχι, ευχαριστούμε!».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τερματίζεται τόσο η μνημονιακή πολιτική, όσο και το άβατο για την Αριστερά προς τα υψηλά επίπεδα εξουσίας και σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αξίωμα «φορτισμένο από έναν ιδιαίτερο συμβολισμό».

Ο κ. Μανταδάκης αναφέρεται στον κ. Αβραμόπουλο ως μνημονιακό και επισημαίνει: «Το πρόσωπο που θα επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο επίπεδο του ανώτατου άρχοντα πρέπει να εκφράζει την πορεία της Αριστεράς από το όραμα και τους αγώνες, τις θυσίες και τις διώξεις προς τη δικαίωση.
»Ο συζητούμενος κ. Αβραμόπουλος είναι από “άλλο χωριό”. Από εκείνο που εκτρέφει καριερίστες της πολιτικής και όχι πολιτικούς της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν μας ταιριάζει ούτε σε ιστορία, ούτε σε κουλτούρα, ούτε σε νοοτροπία».