Λίγο ακόμα υπομονή ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μέχρι τη λήψη των τελικών αποφάσεων για την επιλογή των φρεγατών που θα αγοράσει η χώρα μας το προσεχές διάστημα, προκειμένου να αναβαθμίσει το στόλο της.

Παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που διαμορφώνει το κέντρο αριστείας του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, το μέλος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι προς το συμφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων και μόνο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «κάνετε κριτική επί θεμάτων εξοπλισμών όταν επί των ημερών σας δεν αγοράστηκε ούτε βίδα. Τρέχουμε να καλύψουμε κενά δεκαετιών. Και για τις φρεγάτες άργησε πολύ! Γιατί; Χωρίς εμμονή σε αναζητήσεις θα πάμε να πάρουμε αποφάσεις που δεν πήρατε εσείς! Κανείς δεν θα σου ασκήσει κριτική αν δεν παίρνεις αποφάσεις. Έχουμε αργήσει και καλύπτουμε έδαφος δεκαετιών. Θα περιμένετε πολύ λίγο ακόμα για την απόφαση και μη την προεξοφλείτε».

Και κατέληξε: «Η απόφαση θα ληφθεί από τις πολλές προτάσεις που αξιολογούνται και η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι προς το συμφέρον της ικανοποίησης των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού. Μόνο αυτό το κριτήριο θα ληφθεί υπόψη τίποτα άλλο».