Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα γίνει στις 15:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όπου θα του ανακοινώσει ότι έχει τη στήριξη του Πάνου Καμμένου για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Αμέσως μετά στις 16:00 ο κ. Τσίπρας θα ορκιστεί και αναμένεται να ανακοινώσει όλα τα ονόματα που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του, ενώ το απόγευμα ή το πρωί της Τρίτης θα γίνει η ορκωμοσία και στη συνέχεια οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στις 14:30 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ενώ το πρωί της Τρίτης αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ερωτηματικό παραμένει ποια θα είναι η τελική στάση του Σταύρου Θεοδωράκη, ωστόσο εκτιμάται ότι δε θα μπει στη κυβέρνηση λόγω της παρουσίας Καμμένου.

Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός σήμερα θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ορκωμοσία και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» είπε.

Ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε: «Εκτελέσαμε την εντολή του ελληνικού λαού. Ο στόχος είναι, ενωμένοι οι Έλληνες να προχωρήσουμε σε μια καινούργια μέρα, με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία της χώρας, στη λειτουργία της δημοκρατίας και στην εφαρμογή του Συντάγματος».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πάνος Καμμένος θα συμμετέχει στην κυβέρνηση από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας ή του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Δεν αποκλείεται οι ΑΝΕΛ να έχουν παρουσία και σε άλλα υπουργεία από θέσεις υφυπουργών.

Ωστόσο το σχήμα που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας περιλαμβάνει 10 υπερ-υπουργεία.

Σημαντικό ρόλο θα έχει ο Γιάννης Δραγασάκης, από την θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του γενικού συντονιστή επί των οικονομικών.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, με αναπληρωτή, αρμόδιο για τα έσοδα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ στην ομάδα διαπραγμάτευσης εκτιμάται ότι θα μπει η Ράνια Αντωνοπούλου.

Στο υπερ -υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο κ. Σταθάκης, ενώ για το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι γίνονται καραμπόλες με επικρατέστερο τον Πάνο Σκουρλέτη, καθώς ο Δημήτρης Παπαδημούλης θέλει να μείνει στην Ευρώπη.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Θανάσης Καρτερός και στο Επικρατείας ο Νίκος Παππάς.

Στο υπουργείο Εξωτερικών εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο Ν. Κοτζιάς, ενώ στο υπουργείο Άμυνας ο Θοδωρής Δρίτσας.

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να αναλάβει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Σταύρου Κοντονή, ενώ ο Ν. Βούτσης θα είναι πιθανότατα ο νέος Πρόεδρος της Βουλής.

Για το υπουργείο Πολιτισμού έντονη είναι η φημολογία περί ανάθεσής του στον Κ. Τσουκαλά.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Π. Κουρουμπλή.