Την αναγκαιότητα εμβολιασμού του πληθυσμού επισημαίνει με κάθε ευκαιρία ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, εκφράζοντας την επίσημη θέση του κόμματος και το ίδιο επιχειρεί να κάνει πραγματοποιώντας περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό αύριο ο βουλευτής θα μεταβεί στον Βόλο προκειμένου να λάβει μέρος ως κεντρικός ομιλητής σε ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Η νέα φάση της πανδημίας και η αναγκαιότητα υγειονομικής στρατηγικής», ενώ μαζί του θα βρίσκονται επίσης ο καθηγητής πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της πανεπιστημιακής πνευμονολογικής κλινικής του περιφερειακού πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθώς επίσης και ο τέως γενικός γραμματέας Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός.

Ο κ. Ξανθός θα επισκεφθεί επίσης δημόσιες δομές υγείας της Μαγνησίας και των Τρικάλων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί αύριο Πέμπτη στις 11:00 το πρωί θα επισκεφθεί το ΚΥ Βόλου, στις 12:00 το νοσοκομείο της πόλης και στις 13:30 την ΤΟΜΥ Ιωλκού. Στις 20:00 θα μιλήσει στην προαναφερθείσα ανοιχτή εκδήλωση, στον προαύλιο χώρο του Μεταξουργείου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Την Παρασκευή στις 10:00 το πρωί θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, στις 11:00 το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και στις 12:30 το νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ στις 14:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.