Στην αναζήτηση προσώπου με επιχειρησιακές ικανότητες στα πρότυπα του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη προσανατολίζεται το Μαξίμου προκειμένου να αναλάβει τα ηνία του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, μια νέα δομή ιδιαίτερα κρίσιμη για την κυβέρνηση μετά τα όσα ζήσαμε με τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Άλλωστε, ψηλά στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται η Κλιματική Κρίση. Και με το βλέμμα στον χειμώνα που έρχεται ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να είναι έτοιμος επιχειρησιακά να ανταπεξέλθει αν ζήσουμε και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast μέχρι την Παρασκευή – εκτός απροόπτου – θα ανακοινωθεί το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει το απαιτητικό αυτό χαρτοφυλάκιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τα όσα έγιναν την Τρίτη με την υπαναχώρηση Αποστολάκη και την σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εγκαταλειφθεί ο στόχος το πρόσωπο που θα επιλεγεί να είναι κοινής αποδοχής.

Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος

Ήδη, η ονοματολογία έχει αρχίσει με το όνομα του Στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου να ακούγεται έντονα.

Στα ονόματα που κυκλοφορούν ήταν και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου αλλά θεωρείται απίθανο καθώς αυτό θα προκαλέσει αναστάτωση στην δομή του στρατεύματος.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος

Γεραπετρίτης: Σε άμεσο χρόνο θα υπάρξει ανακοίνωση

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ήταν ξεκάθαρος.

«Σε απολύτως άμεσο χρόνο, εντός των αμέσως προσεχών ημερών, θα υπάρξει ανακοίνωση για την Πολιτική Προστασία, για την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας της. Θα πρόκειται για πρόσωπο με πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά, το οποίο θα αναλάβει να φέρει την πολιτική προστασία ένα βήμα πιο μπροστά», είπε.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι: «ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του πολύ συγκεκριμένες επιλογές, τις οποίες θα ανακοινώσει σε πολύ σύντομο διάστημα».