Την πολιτική κατάσταση εν όψει της τρίτης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αποτυπώνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε εφημερίδες, οι οποίες δείχνουν την ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται μεταξύ 2,5 και 3,3 μονάδων αλλά και την πλειοψηφία των πολιτών να μην επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποφυγή πρόωρων εκλογών επιθυμεί το 58,2% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το «Βήμα».

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα κλείνει στις 2,5 μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 27,2%, έναντι 24,7% της ΝΔ. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 6,1, ΚΚΕ 5,8, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 5,8, ΧΑ 5,5 και ΑΝΕΛ 2,5.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» η διαφορά βρίσκεται στο 3,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 28,3, έναντι 25 της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή 5,2, ΠΑΣΟΚ 4,6, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4, ΚΚΕ 4,2, ΑΝΕΛ 3.

Σύμφωνα με την Κάπα Research, o Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 44,1% των πολιτών, έναντι 34,4% του κ. Τσίπρα ενώ καταλληλότερη κυβέρνηση για να μας βγάλει από την κρίση θεωρείται από το 44,4% μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.