Έκκληση σε κόμματα, φορείς αλλά κι πολίτες να κατανοήσουν την κρισιμότητα αλλά και την σπουδαιότητα των στιγμών έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στο τριήμερο «φωτιά» που ξεκινάει αύριο στην Αθήνα και περιλαμβάνει την επίσκεψη Νταβούτογλου (αύριο), την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (το Σάββατο) και την ψήφιση του προϋπολογισμού (την Κυριακή).

«Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που απαιτεί διαρκή και συνεχή εγρήγορση, ώστε η ελευθερία να διασφαλίζεται και τα δικαιώματα των πολιτών να προστατεύονται ενάντια σε κάθε μορφή δράσης, που επιχειρεί να επιβληθεί με βία και καταστροφές» αναφέρει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

«Τις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντα στο ίδιο πλαίσιο διαχείρισης αυτής της πραγματικότητας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερες προκλήσεις, που ξεκινούν με την ψήφιση του νέου Προϋπολογισμού, που θα εφαρμοστεί την πρώτη χρονιά εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, την ημέρα μνήμης του θανάτου ενός παιδιού, αλλά και των τραγικών και ανυπολόγιστων καταστροφών που ακολούθησαν στην Αθήνα, όπως και την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού και υπουργών της γείτονος χώρας.

Συναισθανόμενος πλήρως τις ευθύνες όλων μας, καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και πάνω από όλα τους πολίτες- ανεξαρτήτως διαφορετικών πολιτικών θέσεων και απόψεων- να κατανοήσουμε την κρισιμότητα, αλλά και τη σπουδαιότητα αυτών των στιγμών και να λειτουργήσουμε με μοναδικό μας οδηγό το ουσιαστικό συμφέρον του τόπου και το τί προστάζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα για μία ευνομούμενη Δημοκρατία» υπογραμμίζει ο κ. Κικίκιλας στην ανακοίνωσή που εξέδωσε.

Τέλος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνιζει: «Η Δημοκρατία διαθέτει ευτυχώς τους μηχανισμούς εκείνους που είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την ευταξία και το δικαίωμα των πολιτών στην ποιότητα ζωής.

Καταλήγοντας, αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι η Δημοκρατία δεν επιτρέπει σε κανένα να επιβουλεύεται την κοινωνική ειρήνη, τη σταθερότητα, το δικαίωμα στην ιδιωτική και δημόσια περιουσία, δεν επιτρέπει καμία ανοχή απέναντι στον οποιαδήποτε επιχειρήσει να την αμαυρώσει.

Αυτό απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αυτό επιτάσσει το χρέος μας απέναντι στην Πατρίδα και αυτό θα διασφαλίσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα».