Στην Κύπρο και την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει στραμμένα τα βλέμματά της η ελληνική διπλωματία καθώς στο κατεχόμενο μέρος του νησιού, είναι όλα έτοιμα για τις επετειακές εκδηλώσεις της 47ης «μαύρης» επετείου εισβολής του «Αττίλα».

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί επισταμένως όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή και είναι έτοιμη να απαντήσει σε τυχόν προσκλήσεις ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το γεγονός ότι στις 21 Ιουλίου, δηλαδή την αμέσως επόμενη μέρα των εκδηλώσεων της τουρκικής εισβολής, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα βρεθεί στην Κύπρο προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο της Μεγαλονήσου, Νίκο Αναστασιάδη και τον ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν αναμένεται να ενημερώσει ο κ. Χριστοδουλίδης σήμερα και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, έχοντας την πλήρη συμπαράσταση της Αθήνας για όλα όσα θα υποστηρίξει κατά των κινήσεων της Άγκυρας.