Επιστρατεύοντας το χιούμορ θέλησε να απαντήσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στις προτροπές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη να προσφύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση στις κάλπες.

«Λέτε πολλά ανέκδοτα. Στην προκειμένη περίπτωση, μου θυμίζετε το ανέκδοτο με την ομάδα πόλο που αν και χάνει με 10 – 0, πανηγυρίζει που δεν πνίγηκε κανείς. Μιλήσατε για εκλογές. Κατανοώ τη χαρά σας μετά τις τελευταίες μετρήσεις γιατί στη δυσκολότερη συγκυρία μας νομίζετε ότι μπορείτε να καλύψετε απόσταση 13 ποσοστιαίων μονάδων! Η πρότασή σας αντικαθιστά τον αρχηγό σας; Έχετε μικρομεγαλισμό! Πάτε για αρχηγός; Καλή σας επιτυχία» είπε το μέλος της κυβέρνησης.

Ο διάλογος έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την κύρωση της νέας σύμβαση κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου κεντρικής Ελλάδας Ε65, που στην ολοκλήρωσή του θα ξεκινά στα νότια από ημικόμβο επί του Αυτοκινητοδρόμου 1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), στο ύψος της Ανθήλης Λαμίας, και θα καταλήγει σε ανισόπεδο κόμβο με την Εγνατία Οδό, στο Κηπουργειό Γρεβενών. Ξεκινώντας από την πεδιάδα της Φθιώτιδας, κοντά στη Λαμία, θα διασχίζει το όρος Όθρυς, τον Θεσσαλικό κάμπο και τα όρη Αντιχάσια και Χάσια μέχρι τη συμβολή του με την Εγνατία Οδό στον Δρυμό της Πίνδου.

Ο κ. Γιαννούλης άσκησε γενική κριτική στην πολιτική του κ. Καραμανλή όσον αφορά τα δημόσια έργα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο για την κατασκευή του Μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι «εγκληματικό» προσθέτοντας πως «εγκρίθηκε μεν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όμως το Σ.τ.Ε. δεν είπε ότι είναι το μοναδικό σχέδιο που μπορεί να υλοποιηθεί. Η δεύτερη φύση σας είναι αυτή του σκορπιού κύριε υπουργέ. Συμπεριφέρεστε σαν τον σκορπιό που δαγκώνει τον ευεργέτη του βάτραχο στον μύθο. Ο ευεργέτης σας είναι ο λαός. Αν πραγματικά θέλετε να κρυφτείτε για το αν ισχύει η εικόνα άσπρο – μαύρο πάτε στην κάλπη και αφήστε την επικοινωνία και τους μονολόγους».