Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά και για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ μίλησε σε συνέντευξή του ο Θεόδωρος Πάγκαλος δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και ξόφλησε». «Δεν θα αγωνιστώ για να ξαναγίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ ο Βενιζέλος», είπε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM», ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε ως μια «λανθασμένη πράξη» το γεγονός ότι ο Παπανδρέου «εκχώρησε την πρωθυπουργία στον Παπαδήμο». «Εκεί, έπρεπε ο Παπανδρέου – και το ξανάκανε το λάθος όταν μίλησε περί δημοψηφίσματος – να πει ότι είμαι πρωθυπουργός, αμφισβητούμαι και είναι δύσκολα τα πράγματα, διότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες και δεν μου έχετε δώσει εντολή γι’ αυτό, οπότε πάμε σε εκλογές. Από την άποψη αυτή, διέλυσε την παράταξη», τόνισε.

Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε. Δεν μπορεί να εκφράζει τον κεντρώο χώρο ένα κόμμα του 5%. Τα κόμματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε, κραταιώθηκε, ίσχυσε και μετά κατέρρευσε σιγά-σιγά και έφτασε στο 4-5%. Μπορεί να σταθεί σ’ αυτό, αλλά κατέρρευσε. Ξόφλησε και έκανε τη διαδρομή του. Έκανε μεγάλα έργα που άλλαξαν τη μορφή της χώρας και παράλληλα είχε διάφορες ζημίες και ελαττώματα, όταν, μετά από μία περίοδο, ο λαός, που είναι ωφελιμιστής, είδε ότι δεν το χρειάζεται. Δεν του είναι απαραίτητο και αλλάζει (ο λαός) και ψάχνει αλλού», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.

Και συμπλήρωσε: «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν πείθει, ο Βενιζέλος και η παρέα του δεν πείθει. Και διάφοροι, μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν θέτουμε εαυτούς σ’ αυτήν την ταλαιπωρία. Δεν θα πάω να αγωνιστώ για να είναι ο Βενιζέλος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Δεν λέω, καλός είναι για αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, διότι δεν είναι ο χειρότερος, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος για να συναρπάσει τα νιάτα μου».