Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνας Ελευθεριάδου στη Βουλή περί «πολιτικών κρατουμένων» στην Ελλάδα.

«Η πολιτική ελαφρότητα γίνεται επικίνδυνη, όταν εκθέτει τη χώρα» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, σχολιάζοντας τα όσα είπε στη Βουλή η κα Ελευθεριάδου.

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Ελευθεριάδου, μίλησε από το βήμα της Βουλής για “πολιτικούς κρατούμενους”. Η αναφορά αυτή είναι συκοφαντική για τη χώρα», είπε ο κ. Γαϊτάνης και κάλεσε την κ.Ελευθεριάδου να δηλώσει ποιους εννοεί, καθώς και τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν συμφωνεί με την άποψή της, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Στην Ελλάδα πολιτικοί κρατούμενοι δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να μας πει λοιπόν ποιον εννοεί; Εννοεί μήπως τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποίο τόσο αγώνα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ας απαντήσει ευθέως. Κι ας μας πει και το κόμμα της αν συμφωνεί με την άποψή της. Η πολιτική ελαφρότητα γίνεται επικίνδυνη όταν εκθέτει τη χώρα» ανέφερε ο κ. Γαϊτάνης.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στις φυλακές και ποινικά κρατούμενοι και πολιτικά κρατούμενοι, οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές με απόφαση πολιτικών δικαστηρίων (…). Υπάρχουν στις ελληνικές φυλακές πολλοί κρατούμενοι και ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως πολιτικοί κρατούμενοι επικαλούμενοι πολιτικά κίνητρα. Ούτε εγώ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμαστε αυτόν τον χαρακτηρισμό όμως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται» είπε η κα Ελευθεριάδου στη συνέχεια απευθυνόμενη προς τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος είχε νωρίτερα αντιδράσει έντονα.