Τις προσωπικές του ευχαριστίες στους πυροσβέστες για το έργο τους, εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεσμεύτηκε για ενίσχυση του ΠΣ, αλλά και επίλυση των μισθολογικών προβλημάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ μίλησε για τα δύσκολα που θα ανήκουν στο παρελθόν και για το μέλλον.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της φετινής αντιπυρικής περιόδου, μίλησε για ακόμη μία φορά για το τέλος της κρίσης, χαρακτηρίζοντας τους πυροσβέστες ως πρότυπο για το μέλλον.

Ειδικότερα, είπε: «Η πατρίδα μας μπορεί να πάει μπροστά μόνο όταν ο καθένας και η καθεμία πράττει το καθήκον του. Τότε, θα προχωρήσουμε μπροστά και αφήνουμε στο τέλος αυτής της κρίσης, που περνάμε αυτή τη στιγμή, τα δύσκολα οριστικά πίσω μας, στο παρελθόν. Υπάρχει ένα μέλλον που ανοίγει διάπλατα μπροστά μας και εσείς είστε το παράδειγμα που μπορεί σήμερα ένας νέος Έλληνας και μια νέα Ελληνίδα να ακολουθήσει».

Δείτε το βίντεο του Mega: