Έναν έντονο διάλογο είχαν στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

Ειδικότερα, μόλις ολοκληρώθηκε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος όπου το μέλος της κυβέρνησης απάντησε σε ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί και τελείωσε η συνεδρίαση, η κ. Βαγενά σηκώθηκε από τη θέση της και κατευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα για να βρει τον κ. Οικονόμου. Κατευθείαν, έβγαλε από την τσάντα της μια σειρά φωτογραφιών από την περιοχή του Μεταξουργείο, που λειτουργεί το ομώνυμο θέατρό της («Μεταξουργείο») που ίδρυσε το 1999 με τον αείμνηστο σύζυγό της Λουκιανό Κηλαηδόνη, στις οποίες φαινόταν ότι απ’ έξω γίνεται διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε υψηλούς τόνους, η βουλευτής κάλεσε τον κ. Οικονόμου να λάβει αυστηρότερα μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας. Ο υφυπουργός φέρεται να αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή και είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί. Μόλις χθες η κ. Βαγενά είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook που έδειχναν ακριβώς αυτό το πρόβλημα.

Οπως ανέφερε στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια ο κ.Οικονόμου αναγνώρισε πως τα ναρκωτικά αποτελούν ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Η κ. Βαγενά ανάρτησε στο Facebook φωτογραφίες που δείχνουν το πρόβλημα και έγραψε σχετικά:

«Σήμερα το πρωί βρέθηκα στη Βουλή κατά τη διάρκεια Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργου Καμίνη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με θέματα ασφαλείας, στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι τα πάντα είναι υπό τον έλεγχο του Υπουργείου και βαίνουν καλώς. Γυρίζοντας από τη Βουλή προς το σπίτι μου στο Μεταξουργείο, τράβηξα τις φωτογραφίες που αναρτώ και τις αφιερώνω εξαιρετικά στον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Οικονόμου.

Διαμαρτυρηθείτε όσο και όπως μπορείτε, στέλνοντας επιστολές στους αρμόδιους (Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Δήμαρχο Αθηναίων, Υπ/νση Δίωξης Ναρκωτικών, Πρωθυπουργό) και αναρτώντας διαμαρτυρίες! Νομίζω ότι δεν έχουμε άλλο τρόπο να διεκδικήσουμε τα στοιχειώδη δικαιώματά μας ως πολίτες αυτού του τόπου.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι από την οδό Ακαδήμου στο Μεταξουργείο, μεταξύ Αγησιλάου και Πειραιώς (στο βάθος φαίνεται και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Αθηναίων), σημείο μόνιμης χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών (ώρες: 10:00-11:00 το πρωί, 13:00-14:00 το μεσημέρι και κατά τις 18:00 το απόγευμα).

Όλοι όσοι κατοικούμε σε αυτή τη γειτονιά γνωρίζουμε τις ώρες, τα σημεία και τα πρόσωπα που διακινούν τις ναρκωτικές ουσίες. Όλοι εκτός από την αστυνομία!!!».

(Οι φωτογραφίες που έδειξε η κ. Βαγενά στον κ. Οικονόμου προέρχονται από τη σελίδα της στο Facebook)