Συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδεικνύει τη διαφωνία του στους υγειονομικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, κάτι που κατέστησε σαφές και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας χθες με την ομιλία του, και στο πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι θα καταθέσει αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Ωστόσο οι βουλευτές του κόμματός του θα απέχουν από τη διαδικασία καθώς αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να αναδείξουν το γεγονός ότι «κακοποιείται η Δημοκρατία». Θυμίζουμε ότι ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης έχει τονίζει ότι η πανδημία αποτελεί πρόσχημα προκειμένου να διατηρήσει η κυβέρνηση «την καταστολή την κοινοβουλευτική διαδικασία και να λειτουργεί με τη συμμετοχή ελάχιστων βουλευτών.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη ήταν να επιβάλλει lock down 200 κρούσματα και να ανοίξει τα πάντα με 3.500 κρούσματα. Τα πάντα, εκτός από τη Βουλή. Ίσως τελικά να πρέπει να φέρουμε τουρίστες και στη Βουλή για να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι πλήρως». Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, είπε χθες: «Το να ψηφίσουν αυτοπρόσωπα οι βουλευτές, αποτελεί υγειονομική βόμβα; Όπως μιλάει ο βουλευτής εξ αποστάσεως στις συνεδριάσεις μέσω Webex, δεν μπορεί να ψηφίζει και μέσω Webex; Αυτό είναι υγειονομική βόμβα;».

Πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ απαντούν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ακολουθεί μια ρηχή και ανεύθυνη στάση, πρωτοφανή για τα δεδομένα του Κοινοβουλίου, με αποκορύφωμα την αποχώρησή του από τις ονομαστικές ψηφοφορίες που ο ίδιος ζήτησε. Πρόκειται για απόφαση που καταδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις του: το μπάχαλο και τη δημιουργία τεχνητής έντασης.

Όπως έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης που μίλησε για «αντιδημοκρατικό κατήφορο» στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κάνναβη, αποκρύπτοντας δύο αλήθειες: ότι η απόφαση για τη διαδικασία ήταν ομόφωνη της Διάσκεψης των Προέδρων όσο και ότι το προεδρείο έκανε αποδεκτή τη λίστα που έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο περισσότερους βουλευτές για φυσική ομιλία από τον αριθμό που δικαιούται. Είναι εμφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν μπορούν να δώσουν το παραμικρό παράδειγμα στους πολίτες, αλλά αντιθέτως φλερτάρουν και συντάσσονται με τις πιο ανεύθυνες τάσεις της».