Την Τετάρτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν διευκρινίσεις για την απελευθέρωση των μετακινήσεων, το μέτρο των SMS και τη διεύρυνση ωραρίου κυκλοφορίας. Παράλληλα, για το θέμα του άνοιξε σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων η εκπρόσωπος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους πολιτικούς συντάκτες, ξεκαθαρίζοντας ότι: «Η συζήτηση δεν έχει νόημα παρά μόνο εάν ανοίξουν στον εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες».

Εν αναμονή δε του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου, η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι στο τέλος της εβδομάδας ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρηθούν τόσο από τους επισκέπτες όσο και από τους εργαζόμενους του κλάδου.

Ερωτηθείσα για το ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών ενημέρωσε ότι στους γιατρούς ξεπερνά το 85%, ενώ χαμηλότερο είναι το ποσοστό στο νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζοντας το 63 %. Επανέλαβε δε ότι η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς θα γίνει το Σεπτέμβριο. Τέλος, η κα Πελώνη ξεκαθάρισε ότι όλες οι δεύτερες δόσεις των εμβολίων είναι εξασφαλισμένες.