Καταπέλτης ήταν ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για την οποία ανέφερε ότι έχει ξεπεράσει τα όρια, αγγίζοντας ακόμη και αυτά του γελοίου.

«Εγώ νομίζω ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας. Ο λαϊκισμός του έχει περάσει κάθε όριο, και η δημαγωγία και πρόσφατα αγγίζει και το γελοίο με όσα έγιναν με την επίσκεψη στον Πάπα», σημείωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Σχολιάζοντας τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε: «Είχα πει παλιά ότι κάθε επόμενη Βουλή θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Το 1961 στα έδρανα της Βουλής έβλεπα τουλάχιστον δέκα πρόσωπα που θα μπορούσαν να γίνουν πρωθυπουργοί. Σήμερα, λυπάμαι, αλλά υπάρχει έλλειψη τέτοιων προσωπικοτήτων στη Βουλή».

Για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι «με το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σαφώς έχει διαφορές, αλλά επί της αρχής δεν υπάρχουν διαφορές». «Η πτώση αξιών δεν είναι μόνο φαινόμενο σε ένα κόμμα της Ελλάδας, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον όνομα του Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε: «Αφού δεν θέλει ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν χρειάζεται να συζητάμε για το συγκεκριμένο πρόσωπο».

Όσο για την επιστροφή στελεχών στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως «δεν χρειάζεται να επιστρέψουν άνθρωποι που έχουν πληγώσει τη ΝΔ».