«Διανύουμε το τρίτο και ισχυρότερο κύμα της πανδημίας, έχοντας το μεγαλύτερο, σκληρότερο και πλέον αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη, και είμαστε ακόμη στο μέσο ενός μεγάλου προβλήματος αναφορικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα» επισημαίνει η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Mega.

Όπως τονίζει, «η επιλογή της κυβέρνησης από τη μια να δημιουργεί προσδοκίες και από την άλλη να ανοιγοκλείνει ένα διακόπτη lockdown, αρνούμενη πεισματικά να λάβει ουσιαστικά μέτρα αναγνωρίζοντας τον ρυθμιστικό της ρόλο, είναι καταστροφική. Το θέμα δεν είναι να ανοιγοκλείνει διακόπτες αλλά να είναι σε θέση να ρυθμίζει το πώς και το γιατί το κάνει. Το θέμα δηλαδή είναι η ύπαρξη σχεδίου και όχι η υποκατάστασή του από το lockdown. Από τη μία λοιπόν έχουμε την ανεπαρκή διαχείριση και από την άλλη παρακολουθούμε διάφορους υπουργούς να βγαίνουν και να υπόσχονται καλλιεργώντας προσδοκίες στον κόσμο, με αποκορύφωμα την χθεσινή δήλωση Μητσοτάκη ότι η πανδημία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τελειώνει και περί τα μέσα Μαΐου επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, ούτε η πανδημία τελειώνει, ούτε η 15η Μαΐου είναι η ημερομηνία του τέλους της».

Όλα αυτά, σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη, δημιουργούν στους πολίτες αμφιβολίες και ανασφάλεια που επιτείνεται και μαζί με την κόπωση -που προέρχεται από την μακρόσυρτη κακοδιαχείριση της υγειονομικής κρίσης- γεννούν την ανάγκη εκτόνωσης. Εξού και οι συναθροίσεις που παρατηρούνται.

«Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ανθρώπων να βγουν πια, εφόσον, σύμφωνα και με την επιστημονική κοινότητα, τόσο μεγάλα (πόσο μάλλον αν είναι και μη αποτελεσματικά όπως το δικό μας) lockdown είναι αδύνατον να υποστηριχτούν από τους πολίτες. Αυτό δεν γίνεται να το γνωρίζουν όλοι πλην της κυβέρνησης. Προσωπικά, είμαι υπέρ ενός συντεταγμένου, ρυθμισμένου και ελεγχόμενου ανοίγματος της εστίασης προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός όχι μόνον στους δημόσιους χώρους αλλά και εντός των σπιτιών. Ως εκ τούτου η εστίαση, υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις, και για υγειονομικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους έπρεπε να έχει ήδη ανοίξει» δηλώνει.

Κατά τη βουλευτή «η αστυνομία όταν επιχειρεί και δη μέσα σε ένα πλήθος ανθρώπων που διασκεδάζουν, είναι επικίνδυνο. Η αστυνομία το γνωρίζει αυτό. Η λύση είναι να υπάρξουν τα μέτρα και οι ρυθμίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης τα οποία πείθουν τους πολίτες και τους αποτρέπουν από το να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις. Από την άλλη γνωρίζουμε ότι όλα αυτά διοργανώνονται από κάποιους οι οποίοι παραπλανούν τους νέους ανθρώπους με στόχο το κέρδος αδιαφορώντας για το υγειονομικό κόστος».