Για την κατάσταση στα νοσοκομεία, τα οποία εξακολουθούν να δέχονται πίεση, μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ενώ ξκαθάρισε ότι δεν θα προτρέξει ανακοινώνοντας ημερομηνίες.

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων, ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε πως εντός Απριλίου θα έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί.

«Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων επισημαίνοντας πως το ζήτημα αυτό θα επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή επιστημόνων.

Προτεραιότητα μας είναι η δημόσια υγεία, τόνισε ο κος Κικίλιας και πρόσθεσε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός Υγείας σχολίασε πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν.

Όπως εξήγησε συγκεκριμένα ο κος Κικίλιας, σε ό, τι αφορά το θέμα των σχολείων για την Γ Λυκείου, τίθεται το θέμα των Πανελλαδικών, και οι μαθητές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ώστε να γίνουν οι εξετάσεις.

Παράλληλα, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό και το θέμα του λιανεμπορίου.