Στην Ιπποκράτους χτυπά ήδη η καρδιά της κυβέρνησης και όλου του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και συγκεκριμένα στον 6ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του, θα ενημερωθεί για την πορεία των αποτελεσμάτων ο πρωθυπουργός, ενώ λέγεται ότι θα συνεδριάσει και το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς ένας-ένας οι κορυφαίοι υπουργοί σπεύδουν στα γραφεία του Κινήματος.

Στη συνέχεια, αμέσως μετά τη ροή των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών (γύρω στις 21:30), ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί στο Μαξίμου και πιθανότατα από εκεί τελικά – και όχι από το Ζάππειο – θα κάνει τη δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αυτή τη στιγμή είναι όλα ανοιχτά και ουδείς μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα για την απόφαση του πρωθυπουργού. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η αρχικά κακή εικόνα για το ΠΑΣΟΚ σε αρκετές περιφέρειες και μεγάλους δήμους αρχίζει να βελτιώνεται, καθώς από το μεσημέρι και μετά υπήρξαν ενδείξεις ότι αυξάνεται η συμμετοχή των ψηφοφόρων και περιορίζεται η αποχή.

Στελέχη της Ιπποκράτους εκτιμούν ότι αν περιοριστεί κάτω από 30%, θα είναι πιο εύκολη η εξαγωγή συμπερασμάτων για το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού αυτό θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό, ενώ παράλληλα θα είναι καλύτερα τα πράγματα και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.