Για αναγνώριση της προσφοράς των αστυνομικών σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας έκανε λόγο ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη συνεργασία που είχε ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έμπρακτα, με αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και την παροχή των αναγκαίων μέσων στην Ελληνική Αστυνομία, ενισχύει την αποτελεσματικότητά της και εμπεδώνει καθημερινά το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη», τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε στον αρμόδιο υπουργό το «εύλογο αίτημα που διατυπώνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΑΣ, αστυνομικοί και αξιωματικοί μέσω των εκπροσώπων τους στην ΠΟΑΣΥ και την ΠΟΑΞΙΑ, για αναγνώριση της προσφοράς τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας -καθώς καθημερινά εκτίθενται στον κίνδυνο- όπως έπραξε η πολιτεία με το επίδομα που χορηγήθηκε το Πάσχα στους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας». Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε «να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει πραγματική και ηθική δικαίωση για τη συμβολή των γυναικών και ανδρών της ΕΛΑΣ στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Επιπλέον, ο αρμόδιος υπουργός, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενημέρωσε τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι υπέγραψε σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για το νέο βαθμολόγιο των στελεχών της ΕΛΑΣ, που επηρεάζει και το μισθολόγιό τους. Έτσι, αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου του νέου έτους το νέο βαθμολόγιο. Ήδη, επίσης έχει εκδοθεί το ΠΔ για τη χρήση καμερών από την ΕΛΑΣ για την επιτήρηση των συναθροίσεων σε δημοσίους χώρους -σε εφαρμογή του ψηφισθέντος νόμου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε ακόμη ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις σχολές της αστυνομίας (αστυφυλάκων και αξιωματικών της ΕΛΑΣ), μετά και την πρόσφατη «ανωτατοποίηση» των σπουδών στις σχολές αστυφυλάκων με την προσθήκη ενός επιπλέον εξαμήνου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο εν εξελίξει εξοπλιστικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ, που είναι το μεγαλύτερο που λαμβάνει χώρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με την αγορά χιλιάδων οχημάτων -περιπολικών και μοτοσικλετών- αλλά και την προμήθεια ατομικού εξοπλισμού όπως, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και στολές.