Για τη νέα κυβέρνηση, τα μεγάλα προβλήματα που έρχονται καθώς και το ενδεχόμενο εθνικής συνεννόησης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση μίλησε σήμερα στον real fm ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η τριβή αυτή, δείχνει ότι πριν κλείσει η εβδομάδα, ο ενθουσιασμός για το restart της κυβέρνησης ξεθύμανε. Δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μείνει από καύσιμα πολιτικής νομιμοποίησης», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης. Και πρόσθεσε: «Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας που βρίσκονται μπροστά είναι ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει και είναι καταστροφή και υπάρχει και το ζήτημα του χρέους που είναι μη βιώσιμο. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και αυτό το δείχνουν τέσσερα πράγματα, ο κλώνος του κ. Στουρνάρα που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, η επιστολή Σαμαρά στην κ. Λαγκάρντ που μας την έκρυψαν, η έκθεση του ΔΝΤ και η νέα επιστολή Σαμαρά που μπαίνει σε λεπτομέρειες για το πώς θα πιαστούν οι στόχοι».

«Επειδή όμως άρχισαν να επανεξετάζουν και εννοώ τους διοικητικούς των πανεπιστημίων, γιατί όχι και τις καθαρίστριες που έχουν γίνει με ευθύνη της κυβέρνησης ένα σύμβολο αξιοπρέπειας και αγώνα; Ποιο είναι το περίφημο δημοσιονομικό όφελος από το να πετάγονται στο δρόμο οι καθαρίστριες και να τις δέρνουν από πάνω με σιδερογροθιές διάφοροι ματατζίδες;», πρόσθεσε.

«Τη ρύθμιση του χρέους που θα δεσμεύσει τη χώρα για δεκαετίες πρέπει να την κάνει μια κυβέρνηση που θα έχει νωπή λαϊκή νομιμοποίηση», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κάτσει στον αυτόματο πιλότο, πρέπει να βελτιώνεται διαρκώς σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ αδιανόητο, παρά το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας το θέμα του χρέους, παρά την αποτυχία του μνημονίου, ότι ο κ. Σαμαράς, δεν έχει καλέσει ούτε καν για ενημέρωση, ούτε μια φορά, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και γι’ αυτό η ευθύνη βαρύνει τον πρωθυπουργό. Ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τη ρύθμιση του χρέους. Αυτό είναι καθαρά θέμα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης για να προσθέσει: «Αν κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας, θα προσέλθει. Το τι θα προκύψει από αυτή τη συνάντηση, αφήστε να το δούμε. Οι διαφορές είναι μεγάλες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορούν να συζητούν. Ας υπάρξει η συνάντηση και να δούμε τι θα προκύψει», σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί την πρόβλεψη του νομοθέτη που ορίζει την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εμείς λέμε ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί με μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ για το 180, λείπουν άλλοι 25 βουλευτές. Έχουν μπει λυτοί και δεμένοι με παρεμβάσεις στα κόμματα που αρνούνται να συμπράξουν, για να εξασφαλιστούν αυτοί οι 180», τόνισε.

Κλείνοντας, για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ανοδική δυναμική, αλλά μας ενδιαφέρει, γύρω από αυτό το σχέδιο να συσπειρωθούν ευρύτερες δυνάμεις. Το αν με αυτές μπορούμε να εξασφαλίσουμε δρόμους μετεκλογικής συνεργασίας ή προεκλογικής συνεργασίας είναι πολύ νωρίς να το πούμε».