Καμπάνια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της πανδημίας του κορονοϊού δεν ετοιμάζει μόνο η κυβέρνηση αυτό τον καιρό αλλά και η ΟΝΝΕΔ, η οργάνωση νέων του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο ένα βίντεο στο οποίο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Ωστόσο οι ιθύνοντες της ΟΝΝΕΔ αναζητούν κι άλλα πρόσωπα εκτός του χώρου της πολιτικής που θα μπορούσαν να πείσουν τη νεολαία να κάνει το εμβόλιο αλλά και να μην περιορίζεται το ακροατήριο στο στενό κομματικό πλαίσιο.

Όπως είπε άλλωστε προ ημερών και ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, «χρέος μας είναι να πείσουμε όλους τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, γιατί έτσι θα κερδίσουμε ξανά τη ζωή και την καθημερινότητά μας».

Παράλληλα και ο πρόεδρος της οργάνωσης Παύλος Μαρινάκης από την πλευρά του έχει επισημάνει ότι «θεωρούμε υποχρέωση προς τους συνανθρώπους μας, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που μάχεται καθημερινά με τον ιό, την έναρξη μιας εκστρατείας ενημέρωσης, με τη συνδρομή ειδικών και επιστημόνων προκειμένου να ενθαρρύνουμε όλους τους νέους –και όχι μόνο- να εμβολιαστούν. Ο μεγάλος μας εχθρός μέχρι τώρα ήταν η πανδημία. Τώρα έχουμε να παλέψουμε με ακόμα έναν: την παραπληροφόρηση. Αυτό τον εχθρό έχουμε σκοπό να αποδυναμώσουμε με την εκστρατεία μας και να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης για ακόμα μια φορά, στο πλευρό της Κυβέρνησης, των επιστημόνων, των γιατρών, των νοσηλευτών και όσων επλήγησαν με τον οποιοδήποτε τρόπο, από την φονική αυτή πανδημία».