Απαράδεκτο αυταρχισμό και καταστολή καταλογίζουν στην κυβέρνηση Αλέξης Χαρίτσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις προσαγωγές, το πρωί, εκπροσώπων των εργαζομένων στην εστίαση που διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ένα ακόμη βήμα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αναλγησίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής. 

Υπενθυμίζεται πως το πρωί εργαζόμενοι στην εστίαση έκαναν αιφνιδιαστική διαμαρτυρία στο Μέγαρο Μαξίμου. Ολιγομελής αντιπροσωπεία των σωματείων προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου όταν και έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αντιδρά με απαράδεκτο αυταρχισμό και καταστολή!

Τις προσαγωγές κατά τη διαμαρτυρία εργαζομένων της εστίασης, σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζουν με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης και η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Σήμερα το πρωί τρεις εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στην εστίαση, προσήχθησαν από την αστυνομία. Ο λόγος; Τόλμησαν να προχωρήσουν σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για την τραγική οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων στον κλάδο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» σημειώνουν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους στην εστίαση και να απολογηθεί για την απουσία σχεδίου, αντιδρά με απαράδεκτο αυταρχισμό και καταστολή!», υπογραμμίζουν και καταλήγουν: «Προφανώς, γιατί τέτοιες φωνές αγωνίας, καταστρέφουν το κλίμα “ανεμελιάς ” που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση

ΚΙΝΑΛ: Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για συλλήψεις συνδικαλιστών

Καταγγελία εις βάρος της κυβέρνησης για συλλήψεις συνδικαλιστών απηύθυνε το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Συλλήψεις και καταστολή είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο του κ. Μητσοτάκη, σε εργαζομένους που φωνάζουν “πεινάμε”. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος θα είναι άδειο για 85.000 εποχιακά εργαζόμενους στον Τουρισμό που μένουν χωρίς κανένα επίδομα, χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση».

«Και όταν οι εκπρόσωποι τους διαμαρτύρονται, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα. Όπως έγινε σήμερα με τους Πρόεδρο και Γραμματέα Ομοσπονδίας Επισιτισμού -Τουρισμού Γ. Χότζογλου και Π. Κούκο και τον Γραμματέα του ΕΚΑ Κ. Κουλουρη. Μην τυχόν και διαταράξουν την νιρβάνα του Μαξίμου».

Ένα ακόμη βήμα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αναλγησίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.