«Οι Έλληνες πολίτες τα έχουμε καταφέρει, κάνοντας μία συγκριτική αξιολόγηση με άλλα κράτη ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων. Τα πράγματα δεν δίνουν περιθώριο ούτε για μία απώλεια ζωής» σημείωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και συνέχισε: «Έχουμε συνταχθεί σε αυτό τον πόλεμο με αυτό τον άγνωστο εχθρό που μας έχει δείξει ότι έχει πολλά, διαφορετικά και σκληρά πρόσωπα. Ας κλείσουμε τα αυτιά μας σε όποια παραπληροφόρηση υπάρχει. Τα πράγματα ήδη έχουν αρχίσει να βελτιώνονται, γιατί τα «όπλα» της δημόσιας υγείας είναι δυνατά και αποτελεσματικά».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του Υπ. Υγείας εξήγησε ότι όλες οι αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας λαμβάνονται με την καθοδήγηση των 31 εμπειρογνωμόνων και την τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Όπως ανέφερε έχουν γίνει μέχρι σήμερα 141 συνεδριάσεις, με μέση διάρκεια τις 3,5-4 ώρες και συνέχισε λέγοντας:

«Το θετικό είναι ότι πάντα καταλήγαμε κάπου, είτε ομόφωνα, είτε πλειοψηφικά». Ο κος Πρεζεράκος ενημέρωσε ακόμη ότι: «Η στρατηγική του testing αναβαθμίζεται. Υπάρχουν καινούργιοι αναλυτές στα δημόσια εργαστήρια και νοσοκομεία, καλύτερη στελέχωση και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα». Και κατέληξε λέγοντας: «Έχει μείνει λίγο διάστημα. Έχουμε κάποιους μήνες μπροστά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την υπεύθυνη συμπεριφορά που αναπτύξαμε μέχρι τώρα. Το βέβαιο είναι ότι θα γιορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα. Καταλαβαίνουμε ότι οι αντοχές σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο έχουν δοκιμαστεί. Υπομονή, έμεινε λίγος χρόνος από εδώ και πέρα.  Και όπως θα έλεγε και ο κος Τσιόδρας, το θέμα δεν είναι να αγκαλιάσει ο παππούς και η γιαγιά το εγγόνι τους αλλά και το αγκαλιάσει με ασφάλεια!».