Τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί χαμένο των εκλογών ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» , εισηγείται αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής και ζητάει να σταματήσει η εξόντωση των φορολογουμένων που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες στις υποχρεώσεις που έχουν προτείνοντας να διευκολυνθούν με περισσότερες δόσεις,

“Χαμένος της εκλογικής αναμέτρησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορεί να υπερβεί ούτε κατά μια ψήφο τα ποσοστά του στις βουλευτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα σε αυτές τις εκλογές έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη και πέρασε από κάτω» τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Εμείς από την πλευρά μας, θα πρέπει να διορθώσουμε τις αδικίες που έγιναν , πρέπει να αυξηθεί το κοινωνικό μέρισμα και να γίνει μια αλλαγή του οικονομικού μείγματος προς αυτή τη κατεύθυνση, προς μια κοινωνικότερη πολιτική για να ωφεληθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι» υπογραμμίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Για την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει πως «πρέπει να προχωρήσουμε στην πολιτική αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν στην εμφάνιση της ΧΑ».

O υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και σε ζητήματα της εκπαίδευσης: υπογραμμίζοντας πως οι τομές, που έγιναν είναι σημαντικές που διαπερνούν ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα ενώ για το σχολικά βιβλία τόνισε πως όλα αξιολογούνται από μηδενική βάση.