Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Υπέρ τάχθηκε ο εισηγητής της ΝΔ Δ. Σταμενίτης, επιφυλάχθηκαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος, ο αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Γ. Αρβανιτίδης, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Απ. Αβδελά και αγορητής του ΜέΡΑ25 Κρ. Αρσένης, ενώ καταψήφισε η αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Ουσιαστική και ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση στο πεδίο της χωροταξίας και του πολεοδομικού σχεδιασμού χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Δ. Σταμενίτης. Ο κ. Φάμελλος είπε ότι το νομοσχέδιο θα όφειλε να καταψηφιστεί, όμως «καταθέτουμε την επιφύλαξή μας με 4 όρους: την κατάργηση των διατάξεων εναντίον της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, την ενίσχυση του δημόσιου τομέα, ώστε να έχουμε οργάνωση του σχεδιασμού και του περιορισμού της εκτός σχεδίου δόμησης, την αφαίρεση “φωτογραφικών διατάξεων” υπέρ των τραπεζών και άλλων, και, τη μη κατάθεση τροπολογίας για τον ΕΛΑΠΕ που περιλαμβάνει “χαράτσια” σε καταναλωτές και παραγωγούς».

Ταξικό, αντιπεριβαλλοντικό, και αυταρχικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η κ. Μανωλάκου του ΚΚΕ, ενώ από το ΜέΡΑ25 ο κ. Αρσένης είπε ότι «θα θέλαμε να ψηφίσουμε ρυθμίσεις για τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης, αλλά διαπιστώνουμε ενίσχυση της δόμησης για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα».