«Ο κ. Καμίνης φοβάται μια τηλεοπτική αναμέτρηση μόνο με εμένα», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αναφερόμενος στο ντιμπέιτ που διοργάνωσε χθες ο ΣΚΑΪ. Τόνισε, επίσης, ότι ήταν μια αναμέτρηση με τους όρους που έθεσε ο κ. Καμίνης και όχι με αντικεμενικούς, όπως επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Κρύβεται πίσω από τον κ. Κακλαμάνη. Τον προβάλει γιατί πιστεύει ότι όσο καλύτερα πάει ο κ. Κακλαμάνης, τόσο χειρότερα θα πάμε εμείς. Δεν ξέρω αν έχουν κάνει συμφωνία και γιατί κρατά αυτή τη στάση ο κ. Κακλαμάνης, αλλά έχει κριθεί ως αποτυχημένος Δήμαρχος. Οι Αθηναίοι τον έκριναν ως αποτυχημένο, γι’ αυτό είναι σήμερα Δήμαρχος ο κ. Καμίνης. Ο κ. Κακλαμάνης, στις δημοσκοπήσεις, έχει ένα μικρό, μονοψήφιο ποσοστό. Όποιος τον ψηφίσει, στην ουσία, στηρίζει τον νυν Δήμαρχο. Ο κ. Καμίνης, ξεπουλά σε συμφέροντα τον Εθνικό Κήπο», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος προσκάλεσε τον κ. Καμίνη σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση στην οποία θα συμμετέχουν μόνο οι δυο τους. «Ο κ. Καμίνης είναι ο Δήμαρχος που αφήνει όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα στους Αθηναίους. Με αυτόν θέλω να συζητήσω την καυτή ατζέντα των προβλημάτων» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να κάνω ένα ντιμπέιτ – κοκορομαχία. Θέλω να μιλήσω επί της ουσίας. Δεν έχω τίποτε με κανέναν αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κοκορομαχίες. Θέλω να συζητήσω τα προβλήματα και όχι να μαλώνουμε σαν τα παιδάκια και να μην καταλαβαίνει κανένας τι λέμε».

«Μου τηλεφωνούν από τα κανάλια και μου λένε ότι ο κ. Καμίνης δέχεται να έρθει μόνο αν συμμετέχει και ο κ. Κακλαμάνης» είπε. Και συμπλήρωσε: «Πιστεύει ότι όσο καλύτερα πάει ο κ. Κακλαμάνης, τόσο χειρότερα θα πάμε εμείς και τον προβάλει».

Επίσης, κατηγόρησε τον απερχόμενο Δήμαρχο ότι μέσα σε μια νύχτα, παράνομα, ξεπούλησε στα συμφέροντα τον Εθνικό Κήπο και ακύρωσε σχετική εκδήλωση γιατί φοβήθηκε τις αντιδράσεις.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, είπε ότι παραιτήθηκε από βουλευτής, για να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Αθήνας και να υπηρετήσει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Ήρθα για να μείνω» είπε χαρακτηριστικά.