Συνέχεια στην πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα νέο τηλεοπτικό σποτ διάρκειας ενάμιση λεπτού ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που για πρώτη φορά, όπως αναφέρεται καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το βίντεο τιτλοφορείται «Πτωχευτικός Νόμος ΝΔ: Μένουμε Χωρίς Σπίτι» και περιγράφει τι θα πάθει ο… Κυριάκος με το νέο νομοσχέδιο. Ο ένας Κυριάκος είναι προφανώς ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης που όπως τονίζεται στο σποτ διαθέτει 32 σπίτια και έχει λάβει δάνεια «δανεικά και αγύριστα» και ο άλλος είναι ο οποιοσδήποτε Έλληνας που οφείλει χρήματα στις τράπεζες και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.

Πέτσας: «Κατρακύλησαν σε νέα πολιτική αθλιότητα»

«Αφού η συζήτηση που ανεύθυνα και καιροσκοπικά προκάλεσαν στη Βουλή κατέληξε σε μπούμερανγκ, αποφάσισαν να ριχτούν στη λάσπη και στις προσωπικές ύβρεις. Και κατρακύλησαν έτσι σε μια νέα πολιτική αθλιότητα» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Η αλήθεια όμως που ξέρουν όλοι οι πολίτες είναι ότι ο κ. Τσίπρας έκλεισε τις τράπεζες με το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα, κόστισε 40 δισ. ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους και τους μικρομετόχους με την τρίτη αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έκανε πάνω από 25 χιλιάδες πλειστηριασμούς κατοικιών και θέσπισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Έπαιξε τη χώρα στα ζάρια τζογάροντας τη δημόσια περιουσία, τα εισοδήματα και τα σπίτια των Ελλήνων. Κι έχει τέτοιο θράσος ώστε ζητάει και τα ρέστα».