Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε απάντησε θετικά στο αίτημα για τη συμμετοχή του σε ντιμπέιτ που οργανώνει στις 28 Απριλίου το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και θα προβληθεί από το Euronews, δηλώνει κατηγορηματικά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση το συγκεκριμένο αίτημα για συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές και με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε από καιρό προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις για εκείνες τις μέρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος υποψήφιος που κάνει πραγματική καμπάνια (και όχι καμπάνια μόνο μέσα σε studio) σε όλη την Ευρώπη και προσθέτει ότι, υπό το πρίσμα αυτό, είναι λογικό η διαθεσιμότητά του να μην είναι απεριόριστη και ο σχεδιασμός της να μην μπορεί να αλλάζει εύκολα.

Το γραφείο Τύπου σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δυνατότητα σίγουρα να «τηλεμαχήσει» με τους υπόλοιπους υποψηφίους στο επίσημο, κεντρικό debate που διοργανώνεται από την EBU στο ευρωκοινοβούλιο στις 15 Μαΐου.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι όσοι ενδιαφέρονται μόνο για τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα στο συγκεκριμένο ντιμπέιτ (δηλ. της 28ης Απριλίου) ότι εκκρεμεί ακόμη απάντηση από την μεριά των κ.κ Σουλτς και Γιούνκερ για συμμετοχή σε αντίστοιχο debate που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ελπίζουμε, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «να τους πιέσουν εκείνοι που τους στηρίζουν στην Ελλάδα, ώστε να αποδεχθούν την πρόσκληση να έρθουν στη χώρα που αποτελεί τα τελευταία χρόνια επίκεντρο της πιο βάρβαρης πολιτικής λιτότητας».

Και προσθέτει:

«Είμαστε σίγουροι ότι από αυτήν την συνάντηση, αλλά και από τις επόμενες, θα προκύψει ένας πολύ ζωντανός και γόνιμος προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης. Κυρίως δε οι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ποια είναι η άποψη των υποψηφίων προέδρων για την Κομισιόν για το μνημόνιο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και τις συνέπειές του».