Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θέτει θέμα αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του Ερντογάν


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:55
24/09/2020
Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θέτει θέμα αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου
19
loading

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η Άγκυρα καλεί κυρίως «εκείνες τις χώρες που έχουν στρατικοποιήσει νησιά που έχουν μη στρατικοποιημένο καθεστώς να έχουν κοινή λογική και να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο».

Στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την τετράωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου, γίνεται επίσης αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο για τη «δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου της περιοχής» με την Τουρκία να δηλώνει πως θέλει τον διάλογο.

«Το τουρκικό έθνος, όπως έπραξε μέχρι σήμερα, έτσι και στο εξής δεν θα κάνει παραχωρήσεις όσον αφορά στην προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα.

Καλούνται να συμμορφωθούν με την κοινή λογική οι χώρες που ενεργούν κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και των συνθηκών, ιδίως όσον αφορά στον εξοπλισμό των νησιών τα οποία έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Το ΣΕΑ καλεί την ΕΕ και όλους τους θεσμούς και τις χώρες που παίρνουν μέρος σε συγκρούσεις να έχουν "προσέγγιση σεβασμού προς τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των χωρών"», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar Zoi33

  Και..είχα μια..φαγούρα, τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της ΤΡ, υπό προεδρία Ερντ!
  Αποφάσισε καλλίτερα, που θα βάλεις στο Οθωμανικό παλάτι σου, τις χρυσές βρύσες της γυναίκας σου!

 2. avatar Let nature take its course

  Πλάκα έχει ο Ερντογκαν. Πρώτη φορά τον βλέπω να κλαίει τόσο.

 3. avatar Ο αιμοχαρης λυκος

  απαιτει να βγει ο φρακτης απο το κοτετσι.

 4. avatar Γιατί ρε κουτοπόνηροι ….

  Φοβάστε μην σας επιτεθούν από τα ελληνικά νησιά ; Ή θέλετε να κάνετε έναν υγιεινό περίπατο όπως τότε που απέσυρε η χούντα την μεραρχία από την Κύπρο

 5. avatar Νίκος 77!!

  Και απο την άλλη είμαστε και ρατσιστές!!το ότι πετάτε έξω τους βαριά καρκινοπαθείς μας για να κάνετε της κλίνες τους ΜΕΘ ώστε να μπουν οι μετανάστες απο νησιά και ενδοχώρα ( γιατί έχει χρήμα οι υπόθεση) αυτό δεν είναι ρατσιστικό προς εμάς !!!

 6. avatar Νίκος 77!!

  Αρε και να τα άκουγε απο μια μεριά ο ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ ΔΙΆΚΟΣ να σκουνταγε τον ΟΔΥΣΣΈΑ ΑΝΔΡΟΎΤΣΟ που τα έλεγε με τον ΓΕΏΡΓΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΆΚΗ να φώναζαν να τα ακούσει και ο ΝΙΚΗΤΑΡΆΣ ο τουρκοφάγος που καθόταν πιο πέρα με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ τον ΚΑΝΆΡΗ με τον ΜΆΡΚΟ ΜΠΌΤΣΑΡΗ ότι έχετε κατα νου να προδώσετε ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΜΑΣ που με το αίμα τους ελευθερώθηκε και αφήνετε αυτά τα ΣΚΥΛΙΆ (ΓΕΡΜΑΝΟΑΛΒΑΝΟΤΟΥΡΚΟΥΣ)να μας χλευάζουν και να παίζουν μαζί μας !!! Πρώτοι θα σας επερναν τα κεφάλια και μετα παρέα με τον ΣΤΡΑΤΗΓΌ ΜΑΣ ΘΑ Γ . . . . . . Ν τους υπόλοιπους για δεύτερη φορά!!! ΠΑΛΙΟ ΠΡΟΔΌΤΕΣ!!!

 7. avatar Άγαμοι θυται

  Το άκρον αουτ της υποκρισίας, ζητάει να σεβαστούν οι άλλοι τους νόμους που αυτός ο ίδιος δήλωσε επίσημα ότι δεν τους αναγνωρίζει ...
  - Τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας δικά μας ....
  - Άγαμοι θυται, .... απο εκει που ήρθατε .
  Κάποιος να τον βάλει στη θέση του, 1χ2 μέρα και αρκετά βαθειά ,μη γίνει βρυκόλακας μιας και του μοιάζει παρα πολυ ...?

 8. avatar Mάντης Κάλχας

  Εάν αποστρατικοποιθούν τα νησιά θα είναι η μεγαλύτερη προδοσία όλων των εποχών.
  Αυτό σημαίνει εμμέσως μεν πλην σαφώς
  παράδοση ελληνικής γης.
  Το θέμα αυτό ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να το αντιμετωπίσει με ελαφρότητα είναι υπέρ του δέοντος σοβαρό..

 9. avatar Ακαλα

  Ηρεμήστε.. Ότι και να λέει αυτός η Ελλάδα μόνο για την υφαλοκριπιδα και την αοζ θα συζητήσουν βάση διεθνούς δικαίου.. Τώρα η Τουρκία από 1982 δεν έχει υπογράψει το δίκαιο της θαλλασας..Δεν τίθεται κανένα άλλο θέμα αφήστε τον να λέει το τι θα συζητηθεί είναι... Ελπίζω δηλαδή.

 10. avatar Αναντικατάστατος

  Αυτός που έχει εισβάλει σε ευρωπαϊκή χώρα την Κύπρο, κατέχει εδάφη της και προσπαθεί να κλέψει τον υποθαλάσσιο πλούτο της, που απομάκρυνε γηγενή πληθυσμό από Ίμβρο και Τένεδο σε αντίθεση με τη Συνθήκη της Λωζάνης, που έχει στείλει παρανόμως στρατεύματα σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη, που εμφανίζει σε επίσημους τουρκικούς χάρτες το μισό Αιγαίο ως τουρκικό, που εδώ και ενάμιση μήνα παράνομα βρίσκεται σκάφος του εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, που έχει εκφωνήσει αμέτρητες απειλές ότι θα εισβάλει στην Ελλάδα, αυτός ζητάει με τη συνδρομή των Γερμανών εταίρων του που στήριξε παρασκηνιακά στο ΒΠΠ, να εγκαταλείψουμε στη μοίρα τους πάτρια εδάφη.
  Εκεί στο ΥΠΕΞ, θα υψώσουν ποτέ τη φωνή τους και θα απαντήσουν σε ανάλογο τόνο σε όλες αυτές τις προκλήσεις ή από το πολύ μασάζ των Γερμανών βρίσκονται σε εγκεφαλικό λήθαργο ?

 11. avatar Ιο

  Δύστυχος αυτό ήθελαν οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί συνομιλίες για να μας πάρουν και να τα δώσουν στους Μογγόλους . Το χάνουμε το παιχνίδι . Χάνουμε την Πατρίδα μας δύστυχος αυτή είναι η αλήθεια .

 12. avatar Kononos

  Ας προσέξουμε γιατί οι Τούρκοι θέλουν να περάσουν τα δικά τους συμφέροντα εδώ πρέπει να τους δώσουμε τη σωστή απάντηση

 13. avatar ΝΔ πρώην

  Με αυτούς θα καθίσετε στο ίδιο τραπέζι; Με αυτούς θα συζητήσετε; Και τι θα πείτε; Ναι συμφωνούμε στην αποστρατικοποίηση , αν και εσείς αποτραβήξετε την στρατιά του Αιγαίου ; Αυτοί σε 3 μέρες την έχουν επαναφέρει και εξαποστείλει στα μη επανδρωμένα νησιά!!! Αν το κάνετε προδίδετε την χώρα και προφέρετε τα νησιά βορά στους Τουρκόσπορους!!!

  1. avatar Συμφωνώ απόλυτα

   Μαζί σου
   Κάθονται και διαπραγματεύονται με τους Γερμανούς αυτοί δεν θα χάσουν την χώρα τούς αντίθετος κερδίζουν δις από την Τουρκία
   Δεν υπάρχει Ευρώπη έπρεπε να την έχουμε ξεχάσει εδώ και δέκα χρόνια
   Απέναντι υπάρχει ο δυνάστης φασίστας έχει φυλακίσει χιλιάδες η δημοκρατία είναι ανύπαρκτη και κάνουν πως δεν βλέπουν

 14. avatar Stilitis

  Αυτά είναι τα αποτελέσματα της σιχαμένης ασπίδας προστασίας που τους παρέχει το κρατος που έχει προκαλέσει 2 παγκόσμιους πολέμους...

 15. avatar Ανενδοτος

  Κι εμείς ; εμείς εκεί ακάθεκτοι , προχωράμε σε συνομιλίες με αυτούς τους γείτονες .

 16. avatar ΦΡΑΝΚΥ

  Ναι ε? σοβαρα ? ωραια , λοιπον βγες και να συμφωνησεις οτι η οποια παραβιαση ΔΕΝ επιστρεψει στη βαση της. ΤΟΛΜΑΣ ? Για πες !! Απο εμας ΔΕΝ εχεις φοβο.....

 17. avatar K x

  Βρήκαν τους άχρηστους στην κυβέρνηση και αποφάσισαν να τα ζητήσουν όλα και δε θα σταματήσουν μόνο στο να ζητάνε

  1. avatar Ποιοί;

   Αυτοί των Πρεσπών δεν εκδιώχθηκαν ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει