Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας πως τάζει βοηθήματα στην Καρδίτσα στο πρότυπο της Ηλείας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να παίξει και στην περίπτωση των αποζημιώσεων στην Καρδίτσα τη “μέθοδο της Ηλείας”.

Για να πείσει ότι κινείται άμεσα και δίνει το βοήθημα γρήγορα, βάζει την Πολιτεία στη λογική της μετέπειτα αναζήτησης για το ποιοι από όσους έλαβαν το επίδομα ήταν όντως δικαιούχοι και ποιοι όχι.

Μια επιλογή που οδηγεί στην αναζήτηση όσων έλαβαν δημόσια στήριξη, ενώ δεν ήταν καν πληττόμενοι. Είναι προφανές ότι η καλύτερη λύση είναι αυτή που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Να δοθούν, δηλαδή, τα έκτακτα βοηθήματα με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων του Taxis, χωρίς καμία καθυστέρηση ή γραφειοκρατία και χωρίς να δίνονται χρήματα στους μη πληγέντες.

Οφείλουμε ένα μεγάλο “μπράβο” στον κ. Καραμανλή για το γονατογράφημά του. Για το σχέδιό του που λέει “δίνω βοήθημα σε όποιον τη ζητάει”.

Θα του προτείναμε να επισκεφτεί την Καρδίτσα για να δει από κοντά τις καταστροφές και να βοηθήσει την τοπική κοινωνία και τους πολίτες στο δράμα που ζουν»