Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, ανέφερε πως «επιβεβαιώθηκε και με την περίπτωση Μπαλτάκου, η θέση του ΚΚΕ ότι η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή έχει στενές σχέσεις με τον κρατικό μηχανισμό, με στελέχη του αστικού πολιτικού συστήματος και του κράτους».

«Ο αντικομουνισμός και ο φασισμός πάνε χέρι-χέρι» είπε ο κ. Χαλβατζής μετά τους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη περί συνομιλίας τού πρωθυπουργού με δικαστικό λειτουργό. κάνοντας λόγο για «μεγάλες πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης, που είχε γενικό γραμματέα έναν γνωστό πατενταρισμένο αντικομουνιστή, έναν συνομιλητή της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στάση ορισμένων κομμάτων, δημοσιογράφων, διαφόρων παραγόντων, που, είτε από καιροσκοπισμό και επιδιώξεις ψηφοθηρίας, είτε εξαιτίας συγγενειών με τον χώρο της ΧΑ, ή γιατί δεν θέλουν να «καεί» η ΧΑ, μιλάνε για «σκευωρίες» και για «αθώους» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έπρεπε να γίνει η δίωξη για τις εγκληματικές πράξεις της ΧΑ.

Είπε, επίσης, ότι η ναζιστική εγκληματική δραστηριότητα της ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται μόνο με νομικά μέτρα και με δικαστήρια, αλλά πρέπει να γίνει υπόθεση του οργανωμένου εργατικού λαϊκού κινήματος η πολιτική απομόνωσή της.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη