«Βεβαίως και μπορώ να συναντηθώ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και δεν είμαι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και εμπιστοσύνη, είναι καλύτερα να μιλάει κανείς και να συναντιέται» δήλωσε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατά τη διάρκεια του Thessaloniki Helexpo Forum.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η μόνη διαφορά που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία, είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, «και το Διεθνές Δίκαιο λέει ότι σε μη οριοθετημένες ζώνες δεν μπορεί να γίνονται προκλητικές ενέργειες. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ήμαστε έτοιμοι αν υπάρξει αποκλιμάκωση, να συνεχίσουμε τις επαφές από εκεί που σταμάτησαν το 2016 με μόνο αντικείμενο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Ερώτηση αναφορικά με το αν υπάρχει καλή διάθεση για διάλογο με την Τουρκία, επεσήμανε ότι «η σημερινή μου τοποθέτηση είναι ένδειξη καλής διάθεσης προς την Τουρκία. Ποτέ η ελληνική πλευρά δεν ήταν αυτή που έριξε λάδι στη φωτιά. Δεν έχω αναφερθεί ποτέ προσωπικά στον Τούρκο Πρόεδρο και δεν πρόκειται να το κάνω. Κάνουμε ενεργητική διπλωματία. Χτίσαμε νέες συμμαχίες και φέραμε χώρες της Ευρώπης με το μέρος μας, ακόμα και χώρες του αραβικού κόσμου. Αυτή η πολιτική έχει αποτελέσματα».