Σκληρή απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τη νέα Navtex

«Συνεχίζει να εκπληρώνει πιστά το ρόλο του ταραξία, η Ελλάδα δεν εκβιάζεται»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:24
01/09/2020
Σκληρή απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τη νέα Navtex
7
loading

«Η Τουρκία συνεχίζει να εκπληρώνει πιστά το ρόλο του ταραξία και του παράγοντα αστάθειας στην περιοχή», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, η Τουρκία εξακολουθεί «να αγνοεί εκκλήσεις για διάλογο και να κλιμακώνει τις προκλήσεις της. Να αυτοεγκλωβίζεται στα αδιέξοδα των δικών της επιλογών. Να υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή εξωθώντας τη διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα».

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Βασιζόμενη αποκλειστικά στο Διεθνές Δίκαιο, στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και στους κανόνες καλής γειτονίας, θα συνεχίσει να επιδιώκει συμφωνίες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της με όλες τις χώρες της περιοχής».

«Kαλούμε την Τουρκία να αποστεί από τα καθημερινά παραληρήματα στα οποία επιδίδεται και να εργαστεί για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Η μάνα του Αμίρ γελάει ακόμα

  Πάντως λείπει ο Προκόπης Παυλόπουλος, θα έστελνε κι αυτός ένα αυστηρό μήνυμα. Η καινούρια δεν έχει μάθει να πληκτρολογεί, τόσους μήνες και δεν βγάζει κουβέντα.

 2. avatar Δυστυχώς δεν είμαστε έτοιμοι ούτε για πόλεμο ούτε για φιλίες

  Σταύρος Παππάς ο Ερντογάν ζει στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας σήμερα τα κράτη με το ελεύθερο εμπόριο ακύρωσαν τους πολέμους

 3. avatar Το τέρας

  Όποτε μαθαίνουμε για μια σφαγή Αρμενίων στη Μικρά Ασία, όλοι υποθέτουν ότι έγινε μετά από διαταγές του ενός ή του άλλου. Κανένας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι απλά μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που κάπου-κάπου τους αρέσει να σκοτώνουν τους γείτονές τους.
  Hector Hugh Munro (Saki), 1870-1916.

 4. avatar Ο.Π

  Όταν ένα άτομο πάσχει από μία παράνοια, αυτό λέγεται τρέλα. Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία παράνοια, αυτό λέγεται θρησκεία.
  Robert M. Pirsig, 1928-2017.

  Αν κάναμε μια αντιστοιχία αυτή θα ήταν: Σουλτάνος και τούρκοι πολιτικοί.

 5. avatar EDT

  Άντε πάλι τα ίδια, τι θα γίνει ρε παιδιά ή βυθίστε το ή άστο να συνεχίσει ανενόχλητο! Ήμαρτον πια!

 6. avatar Τους έγινε

  Η μούρη κρέας

 7. avatar Γύπας

  Μα τι λέτε ρε!! ακόμα το διεθνές δίκιο και [...]!! Βυθίστε το αύριο το πρωί να τελειώνουμε!!! Και μην λέτε ποια αυτές τις [...]στους Ελληνες ότι όποιος πατήσει πρώτος την σκανδάλη θα βρεθεί μπλεγμένος!! Κάντε μια πρόβα και στείλτε ένα βοηθητικό άοπλο σκάφος στην Τουρκική πλευρά να δείτε τι εστί μπαμιές!!! Είστε απλά [...]!!!!!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει