Πέτσας για Τουρκία: Περιμένουμε να συμμορφωθεί έμπρακτα στις αρχές καλής γειτονίας

«Αυτό που φέρνει αποτέλεσμα είναι οι διεθνείς συμμαχίες της χώρας και η ικανότητα και αποφασιστικότητά της»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:46
01/08/2020
Πέτσας για Τουρκία: Περιμένουμε να συμμορφωθεί έμπρακτα στις αρχές καλής γειτονίας
7
loading

«Οι ανακοινώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας σηματοδοτούν ένα θετικό βήμα αποκλιμάκωσης της έντασης που προκάλεσε η Άγκυρα. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, το παράνομο μνημόνιο με τη διοίκηση της Τρίπολης και βέβαια η πρόκληση σε ολόκληρο τον Χριστιανικό, τον Δυτικό και πολιτισμένο κόσμο, με τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Αυτό το θετικό βήμα, ελπίζουμε να μην μείνει μετέωρο. Και αυτό γιατί, δυστυχώς, βλέπουμε ξανά το "Barbaros" στην κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που επιβαρύνει το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σημειώνοντας ότι «περιμένουμε από τη γειτονική χώρα έμπρακτη συμμόρφωση στις αρχές καλής γειτονίας και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Ο κ. Πέτσας επισημαίνει ότι θέλουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, όμως ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει κάτω από απειλές και απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, αλλά με σεβασμό στις αρχές καλής γειτονίας και με βάση το Διεθνές Δίκαιο, βασική πτυχή του οποίου αποτελεί η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αναφερόμενος στην αποκλιμάκωση της κρίσης και τη βοήθεια των συμμάχων μας υπογραμμίζει ότι αυτό που φέρνει αποτέλεσμα είναι αφενός οι διεθνείς συμμαχίες της χώρας και, αφετέρου, η ικανότητα και αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο να χρειαστούν και αλλά μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων στον τουρισμό υπογραμμίζει: «είμαστε να λάβουμε πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί, για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και τη διατήρηση του παραγωγικού ιστού στη θέση του».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων σημειώνει «η μείωση φόρων και εισφορών είναι ο καλύτερος τρόπος να αφήσουμε χρήματα στις τσέπες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Η Ελλάδα είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ όσον αφορά το βάρος των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων σε κάθε νοικοκυριό» και συμπληρώνει: «Επομένως, μείωση προς τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, τονώνει την οικονομική ανάπτυξη πιο γρήγορα από κάποιο άλλο μέτρο».

Τέλος για τις προτεραιότητες των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης τονίζει ότι στο εθνικό σχέδιο, το οποίο θα καταθέσουμε, με βάση τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη, σημαντικό ρόλο θα έχουν οι εμβληματικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, την πράσινη οικονομία, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και τις ψηφιακές δεξιότητες, τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar no name…

  Ποιο διεθνές δίκαιο ρε πλάκα μας κάνεις αφού σέβεσαι το διεθνές δίκαιο εφαρμόστε το κιόλας, υφαλοκρηπίδα 12νμ κηρύξτε αοζ και οριοθετείστε με την Κύπρο. Η πράσινες επενδύσεις επειδή νομίζεται ότι μας δουλεύετε, ποιες θέσεις εργασίας θα φέρουν ακριβώς;; μια τεράστια έκταση με ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά πόσες θέσεις εργασίας έχουν; ένα φύλακα και έναν καθαριστή με 500 ευρώ μηνιάτικο. Επίσης τα λεφτά αυτά θα πάνε στις γνωστές φιλικές εταιρίες του κύκλου σας. Για τα λεφτά αυτά βέβαια θα χρειαστεί ένα ακόμη μνημόνιο. Επίσης τους λιγνίτες θα τους πάρει η Γερμανία και την ίδια στιγμή θα σας πουλήσει και τις ανεμογεννήτριες αφού αυτή τις κατασκευάζει. Στη δυτική Μακεδονία όλοι δραστηριοποιούνται στα εργοστάσια που θα κλείσετε επειδή καίνε λιγνίτη. Μας δουλεύετε; Δε νομίζω να φτάσετε καν μέχρι τις εκλογές αν συνεχίσετε έτσι...μάλλον θα χρειαστεί να σας φυγαδεύσουν νωρίτερα...

 2. avatar Και επίσης απαράδεκτο από Ελληνική κυβέρνηση

  Να βάζει όρο στην Τουρκία για να καθίσει σε τραπέζι διαπραγμάτευσης να σταματήσει τις απειλές και την παραβατική συμπεριφορά. Δηλαδή βάζει ως διαπραγματευτικό χαρτί στο τραπέζι η Τουρκία εκτός του μισού Αιγαίου και την δεδομένη αποδοχή του παράνομου Τουρκολυβικου συμφώνου και ότι θα μας την χαρίσει και δεν θα μας δείρει προς στιγμήν πάντα ενώ αυτό είναι το αναφαίρετο δικαίωμα της πάνω στην Ελλάδα ως οθωμανική αυτοκρατορία για να συμφωνήσουμε με το καλό στις απαιτήσεις της. Παράδειγμα μπαίνει ο εγκληματίας στο σπίτι σου με το όπλο αρχίζει να θωπευει την γυναίκα και την κόρη σου ενώ ταυτόχρονα αδειάζει τα συρτάρια και και σε αρχιζει μπινελίκια . Φτάνει το περιπολικό και αντί οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες και να τον πάνε καρφί στην μπουζου σου κάνουν παρατήρηση περιγράφοντας σου οτι ο εγκληματίας είναι καλός άνθρωπος γιατί θα μπορούσε να σε σκοτώσει και να βιάσει την γυναίκα και την κόρη σου και να στα πάρει όλα χωρίς να ρωτήσει κανένα. Άρα απο δω και πέρα να του δώσεις τα κλειδιά του σπιτιού και να ορίσετε με συζήτηση ως πολιτισμένοι άνθρωποι ποιές μέρες θα περνάει να παίρνει το κάτι τις ενώ εσύ θα κάνεις οτι κοιμάσαι όπως έλεγε και ένας υπουργαρας του ΣΥΡΙΖΑ για να μην συμβεί κανένα ατύχημα. Αντί να απαντήσουμε διαπραγμάτευση ποία διαπραγμάτευση αν ξαναμπείς στο σπίτι μου σ έφαγα [...] !!!

 3. avatar Peter haη

  Δια χρονικά πέτσα οι ομοϊδεάτες σου συνεργάζονταν με τους εχθρούς τής πατρίδας ,ακόμα και με τους κατακτητές
  Φαίνεται που τό πάτε καί τώρα , ελπίζω να αντιδρασει ο λαός και νά μήν επιτρέψει άλλη προδοσια

  1. avatar ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

   Στον ΕΒΡΟ να πάτε για το χαλί[.......] που έστρωσαν Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και οι ΤΟΥΡΚΟΙ [......]ΓΙΟΚ.... ....ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ανήψια της ΘΕΙΤΣΑΣ .

 4. avatar Ούτε περΙμενουμε

  ουτε να συμμορφωθεί θελουμε ούτε για καλη γειτονιά τους θελουμε.Μακρια απο την [...] φυλή . 400 χρονια τους είχαμε στο κεφάλι μας. Μυαλό δεν βαζετε????

 5. avatar SSNP

  Ξυπνήστε όλοι και οι 300 από την νιρβάνα σας. Επι δεκαετίες οι Τουρκομογγολοι είτε με κοσμικούς σοσιαλιστές τύπου Ετσεβιτ είτε με Κεμαλικους τύπου Τσιλερ είτε με Ισλαμιστές τύπου Ερντογάν είχαν σχεδιάσει αυτό που εξελίσσεται τώρα ευτυχώς χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την πλήρη προετοιμασία τους. Τον ίδιο χρόνο η Ελλάδα άλλοτε από πουλημένους ή διεφθαρμένους πολιτικούς άλλοτε από αδιάφορους κοντοφθαλμους και άλλοτε από αριστεροστροφους εθνομηδενιστες , αντί στα εθνικά θέματα να είχαμε εθνικό συμβούλιο με στόχους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους που θα σέβονταν όλοι οπως στην Τουρκία βάζανε το μαγαζάκι τους πάνω από το Έθνος. Συζήτηση με την Τουρκία πού θεωρεί ευθέως και δημόσια ότι θα επαναφέρει στην Μεσογείο το καθεστώς της οθωμανικής αυτοκρατορίας που κατά παράβαση του βασικοτερου νόμου γίνετε και κάτω της απειλής πολέμου απλώς ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΕ. Εκτός αν και η Ελλάδα ως συνεχιστής της Βυζαντινής αυτοκρατορίας απαιτήσει κατά τον ίδιο τρόπο τις πατρίδες της καρδιάς της που προηγούνται πολλών αιώνων της Οθωμανικής. Όποια κυβέρνηση ξεκινήσει συζήτηση με τους Τουρκομογγολους για διαμερισμο εθνικής κυριαρχίας θα πρέπει να υποστεί την απειλή δικαστηρίου με βάση την εσχάτη προδοσία. Ο μόνος δρόμος είναι η κοινή απόφαση του συνόλου πολιτικού συστήματος για προετοιμασία ολοκληρωτικού πολέμου και ενεργεί συμμετοχή μέσω συμμαχιών και στρατιωτικών ενεργειών στο πλευρό των απανταχού εχθρών της.

  1. avatar KΥΡΙΕ . ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ …

   ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ . 23/5/73

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει