Πρωτοφανής ήταν η ένταση που επικράτησε χθες το βράδυ στη Βουλή με τους βουλευτές εκτός εκείνων της Νέας Δημοκρατίας να κατηγορούν τον προεδρεύοντα, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για νοθεία αποτελέσματος.

Όλα άρχισαν όταν κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας του άρθρου 30, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο Δένδια για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ και αφορά τις έδρες των νομών, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα και κατήγγειλαν τον κ. Μαρκογιαννάκη για νοθεία του αποτελέσματος.

Μετά την ψηφοφορία ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε πως το επίμαχο άρθρο ψηφίζεται κατά πλειοψηφία, ενώ ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν υπερψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαρκογιαννάκης, οι βουλευτές που βρίσκονταν μέσα στη Βουλή και υπερψήφισαν το άρθρο ήταν 126, ενώ 125 οι βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο και οι οποίοι ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝ.ΕΛ. και το ΚΚΕ. Από τη διαδικασία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή ενώ η ΔΗΜΑΡ ψήφισε «παρών».

Αυτή ακριβώς την καταμέτρηση αμφισβήτησαν οι βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο λέγοντας πως δεν ήταν 125, αλλά 127.

Επικράτησε πανδαιμόνιο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. να καταθέτουν ακόμα και έγγραφη ένσταση κατά του προεδρεύοντος την οποία ωστόσο ο κ. Μαρκογιαννάκης απέρριψε.

Ακολούθησε κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, Τσουκαλά και του Νότη Μαριά από τους ΑΝ.ΕΛ. οι οποίοι δήλωσαν πως η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, κάνοντας δεκτό άρθρο που απορρίφθηκε πανηγυρικά, καταγγέλλοντας ουσιαστικά νοθεία στην ψηφοφορία και αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνο τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, την καταγγέλλουν για εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει.

Πάντως, μετά το πανδαιμόνιο η τύχη του άρθρου αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα.