Επίσκεψη Μηταράκη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών: Σύντομα ακόμα περισσότερες διαδικασίες μέσω διαδικτύου

Πολλές πραγματοποιούνται ήδη ψηφιακά, τόνισε ο υπουργός


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:24
20/07/2020
Επίσκεψη Μηταράκη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών: Σύντομα ακόμα περισσότερες διαδικασίες μέσω διαδικτύου
1
loading

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης επισκέφθηκε σήμερα το Τμήμα Διαβατηρίων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να δει πώς λειτουργεί η εφαρμογή της νέας διαδικασίας έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων στους πρόσφυγες.

Ο κ. Μηταράκης ξεναγήθηκε από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Δημήτρη Δάβαλο, στους χώρους του κτηρίου της Πέτρου Ράλλη. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάρκος Καραβίας, και ο Γιάννης Σφυράκης, υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου.

«Με το νέο σύστημα επιλύθηκαν σημαντικά γραφειοκρατικά ζητήματα στην έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά και θέματα που εμποδίζουν την ενσωμάτωση των προσφύγων, όπως η έκδοση του ΠΑΑΥΠΑ (Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού), τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ», δήλωσε ο κ. Μηταράκης στο τέλος της επίσκεψής του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Πολλές διαδικασίες πραγματοποιούνται ήδη ψηφιακά, ενώ προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να γίνονται όλες μέσω διαδικτύου. Απώτερος σκοπός, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, είναι μια «ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική» και «η επιτάχυνση της έκδοσης αποφάσεων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Διαδικασιες…συντομες…

    ..αλλα ουδεις επιστρεφει απο εκει που ηρθε...απλα χανονται στο πακιστανελλαδισταν του ιστορικου κεντρου της Αθηνας! Συγχαρητηρια για το εργο σας υπουργε μου. Ο προεδρος ακουει;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει