Ρωγμές στο λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αφήσει οι υποθέσεις Παππά και Καλογρίτσα.

Αυτό έδειξαν τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc για λογαριασμό του σταθμού Alpha και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουλίου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση αν οι καταγγελίες για τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά έχουν αφήσει τον αντίκτυπο τους στο κόμμα, το 45,8% απάντησε θετικά, το 19,1% αρνητικά, το 11,4% μάλλον ναι και το 5,5% μάλλον όχι.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός: Στις 33,3 μονάδες η διαφορά Μητσοτάκη – Τσίπρα

Προβάδισμα 33,3 μονάδων έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργική θέση.

Σε ερώτηση που δέχθηκαν οι συμμετέχοντες για το ποιον θεωρούν καλύτερο για πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, σε ποσοστό 58,1% απάντησαν τον πρόεδρο της ΝΔ και σε ποσοστό 24,8% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το πώς κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση στην μέχρι τώρα διακυβέρνηση της χώρας, σε ποσοστό 42% απάντησε θετικά, το 23,2% μάλλον θετικά, 23,2% αρνητικά και το 10,7% μάλλον αρνητικά.

Πώς θα ήταν τα πράγματα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση; Το 52,6% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 15,6% καλύτερα και το 26,7% περίπου τα ίδια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.