Αρκετοί υποψήφιοι ή νυν δήμαρχοι από το γαλάζιο στρατόπεδο τοποθετήθηκαν ανοικτά υπέρ του νυν περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού. Το ίδιο έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ότι: «Η διαφαινόμενη στήριξη Σγουρού για την Αττική, είναι ένα ακόμη δείγμα “εκπασοκισμού” της ΝΔ. Ο φόβος της κάλπης, τους “δένει” μαζί περισσότερο».

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο αρκετά «γαλάζια» στελέχη τοποθετήθηκαν υπέρ του Γιάννη Σγουρού.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης δήλωσε σε εκπομπή του Mega: «Έχουμε έναν περιφερειάρχη αποδεδειγμένα έντιμο και ικανό. Όλοι οι δήμαρχοι είναι ενθουσιασμένοι μαζί του, τον αποκαλούν αδελφό».

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, ότι ο κ. Σγουρός έχει επιτελέσει σημαντικό έργο.

Και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν τοποθετηθεί θετικά για τον κ. Σγουρό ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, δεν άνοιξε τα χαρτιά του σήμερα για το ποιον θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής.